El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de APSI, Associació Personal Sanitari Independent

APSI

Comunicat de l'Associació de Personal Sanitari Independent en Geriàtrics Públics

Per a coordinar donacions, al correu apsi.gp2017@gmail.com o el telèfon 697 386 287.

Des  de l'area salut d'Alcoi i concretament des de els CENTRES PER A MAJORS PUBLICS D'ALCOI ( Depenent de la Generalitat Valenciana) volem fer una reflexiò:

Davant la situació extrema que estem vivint, i els mitjants de comunicació tot el dia bombardejant-nos amb informació sobre el COVID-19, sols puc contar la realitat de primera mà. La Conselleria de Sanitat diu que hi ha material suficient o que anirà abastint els hospitals i centres per a majors. Eixa NO és la realitat. A dia de huí no tenim mascaretes, hem de reutilitzar i llavar una mascareta d'un sol ús, i que amb molta sort la canvies a la setmana. No trobaran cap protocol que recomane esta mesura. Pero és l'unic que podem fer .Els Equips de Protecció Individual complets es guarden en cas de tindre un pacient positiu, i com tothom ja sap a estes altures de la pandemia si eres positiu, has estat contagiant durant molts dies abans. Tant dificil és d'entendre, que necesitem PREVINDRE els contagis? Ningú repara en que és super important dotar als sanitaris del material imprescindible per a fer una bona PREVENCIÓ? És la millor manera de parar el coronavirus i no especulant amb la mala praxis del personal sanitari.

Com és costum, els decrets diuen una cosa i la realitat a peu de llit és un altra. No volem "crear alarma social" com ha dit una regidora del nostre poble. Tal volta no sap que estem en estat d'alarma i el temps juga en contra nostra.

Així que amb tots els respectes a la nostra Conselleria (ara la de Sanitat) apel·le a la solidaritat de qui puga ajudar a proporcionar-nos material de primera necessitat com mascaretes, bates, guants, ulleres...

He de dir que esta ajuda estem rebent-la de particulars als que donem les gràcies i agraïm este gest, però és una carrera de fons i llarga.

Així que mentre els nostres superiors estan pensant la millor manera de protegir- nos, els sanitaris que cada matí, cada vesprada i cada nit cuiden dels vostres- nostres majors ho fan sense la protecciò adecuada.

També es convenient dir que esta situació és comú en totes les institucions sanitaries arreu de la comunitat. TOT ANIRÀ BÉ, SI TENIM LA PROTECCIÓ ADECUADA!