El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de NO+Més Precarietat de L’Alcoià-El Comtat,

NO+Més Precarietat de L’Alcoià-El Comtat

Comunicat del col·lectiu No+Precarietat de l'Alcoià i Comtat

El nostre Grup vol a través d'aquesta Nota denunciar una vegada més la situació a què està sent sotmesa la majoria de la població, pel que fa a la se…

El nostre Grup vol a través d'aquesta Nota denunciar una vegada més la situació a què està sent sotmesa la majoria de la població, pel que fa a la seva relació amb l'Administració, en particular amb determinades Institucions de l'Administració General de l'Estat, ia causa de les conseqüències de la Pandèmia.

- Es continua produint des de Març de 2020, moment d'entrada en vigor de l'Estat d'Alarma per la Pandèmia, una manca d'atenció personalitzada o bé de caràcter presencial (que es podrien resoldre amb les mesures restrictives i sanitàries oportunes) o bé en la vía telemática, inadequada en molts casos per atendre la Ciutadania.

El fet de derivar les persones als procediments telemàtics, havent sectors de la població que pel seu desconeixement, els dificulta tota possibilitat d'utilitzar aquests mitjans i alhora les cites telefòniques que substitueixen les presencials, són d'un termini inadequat i molt llarg. Cites al SEPE Servei Públic d'Ocupació Estatal de mes i mig per ser atesos telefònicament, situació que per demanar la desocupació el pot retardar fins a tres mesos, el cobro de la prestació per atur per exemple.

Organismes com la Tresoreria General de la Seguretat Social, que ha suspès les cites presencials, sense donar cites ni tan sols per poder parlar telefònicament amb els seus funcionaris, s'ha d'intentar directament amb telèfons col·lapsats o per via exclusivament telemática, per a tots els tràmits.

L'INSS. Institut Nacional de la Seguretat Social, que ha suspès també les seues cites presencials, i ara són telefòniques, però es donen en un nombre reduït per a la demanda i és una sort aconseguir una cita fins i tot en aquest cas telefònica, i també només com a solució factible recórrer a l'accés telemàtic.

ESTRANGERIA, que és potser la més arbitrària de totes les Adminstracions, ja que les cites sol·licitades per via telemàtica per anar a qualsevol oficina d'Estrangeria a fer una gestió s'han tornat inaccessibles des del principi de la Pandèmia, havent de “Comprar els usuaris Cites" a Gestories o particulars que les acaparen telemàticament i les venen per preus desorbitats als que la necessiten

Tot això ens fa denunciar com a Grup Social, l'arbitrarietat i l'abús a què està sotmesa la població, fins i tot col·lapsant-se els serveis telemàtics, i no posant prou personal per a l'atenció telefònica o telemàtica que agilitzi els procediments administratius que els usuaris demanden.

No s'ha reforçat amb personal suficient degudament els ministeris implicats, principalment el Ministeri de Treball i el de Seguretat Social i en el cas d'Estrangeria el Ministeri de l'Interior.

Hem de denunciar aquesta situació una vegada més i exigir la implicació de la classe política i de la ciutadania en general, per demanar que tot aquest caos després de gairebé dos anys de Pandèmia es corregeixi i es millori de una vegada per totes.

Els ciutadans no poden esperar més per fer les seves gestions, s'ha retrocedit en anys el servei a la ciutadania en general per part de l'Administració de l'Estat amb la situació actual, i hi ha prou mitjans per prendre mesures sanitàries que puguin tornar a establir les visites presencials i en qualsevol cas, augmentar el personal d’atenció telefònica o telemàtica, és una prioritat esencial fer-ho.