El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comunicat del PP d'Alcoi sobre els comptes a l'Eduardo Latorre

El dèficit acumulat des de l'any 2017 aconsegueix els 451.247 euros
 

Comunicat del PP. Versió íntegra.

El PP adverteix del forat en els comptes del complex Eduardo Latorre

El Partit Popular d'Alcoi adverteix del dèficit acumulat que registren els comptes del complex esportiu Eduardo Latorre. Des de 2017, quan el Govern va apostar per la gestió pública, les pèrdues acumulades ascendeixen a 451.247 euros. El dèficit l'ha assumit l'Ajuntament i el Partit Popular tem que la conseqüència immediata d'aquest desequilibri siga un augment en els preus públics per a 2021.

Les pèrdues del complex, incloent els costos indirectes quantificats en l'informe sobre les taxes i preus públics, van anar de 71.705,66 euros en 2017, de 85.297,69 euros en 2018 i es van disparar fins als 294.244,45 euros en 2019. En total, el dèficit acumulat entre 2017 i 2019 és de 451.247 euros. “Aqueixes pèrdues les cobreix l'Ajuntament amb diners de tots els alcoians, els que gaudeixen del servei i els que no”, assenyala el portaveu del PP, Enrique Ruiz.

El regidor subratlla que pese a l'increment anual d'ingressos per les quotes dels usuaris el balanç llança xifres negatives, per la qual cosa tem que el preu per l'ús de les instal·lacions puga incrementar-se per a 2021. L'edil apunta la necessitat de “adoptar mesures perquè el servei siga econòmicament sostenible”. Segons assenyala, un increment dels preus pot tindre com a conseqüència una reducció d'usuaris que complique encara més la situació econòmica del complex.

Revisades els comptes que figuren en la liquidació del pressupost de 2019, Ruiz destaca que l'any passat l'Ajuntament només va destinar 400 euros a la compra de material esportiu o 48 euros en reparació de maquinària. “Ens semblen quantitats molt baixes”, recalca Ruiz.
El Partit Popular lamenta que el Govern local, del PSOE, rebutjara crear una comptabilitat específica del complex esportiu, la qual cosa permetria fer una anàlisi el més real possible dels comptes. Actualment, per a conéixer la situació econòmica del complex esportiu cal recórrer a les diferents partides recollides en el pressupost municipal, així com a la quantificació dels costos indirectes que repercuteixen a l'Ajuntament i que apareixen tots els anys en l'informe tècnic del departament de Pressupostos per a l'aprovació de les taxes i preus públics.

 

 

En archivos adjuntos enviamos una tabla generada a partir de las liquidaciones de 2017, 2018 y 2019 y parte del informe de la jefatura de presupuestos donde se distribuyen los costes indirectos de la Administración General en cada uno de los servicios municipales.

Hay que tener en cuenta que en la liquidación de 2019, faltaría incluir aquellas facturas que hayan llegado en el año en curso una vez cerrado el presupuesto, lo que aumentaría el déficit del Centro Deportivo y cuya relación ya se ha solicitado al gobierno municipal.