El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comunicat del PSOE de Muro sobre la Junta de Portaveus i les mesures locals per la COVID-19

Els regidors pel PSOE a l'Ajuntament de Muro

Comunicat dels Socialistes per Muro. Versió íntegra

Valoració sobre la Junta de Portaveus i les mesures econòmiques i socials per la COVID-19

El Partit Socialista de Muro d'Alcoi lamenta que l'equip de govern no haja comptat amb nosaltres per al desenvolupament de les mesures econòmiques i socials de caràcter extraordinari degut al COVID-19.

No obstant això, cal assenyalar que el nostre grup en el mes d'abril va presentar per registre una bateria de mesures per a debatre i omplir-les de contingut. Debat que mai s'ha produït conjuntament amb totes les forces polítiques del consistori, ni amb els agents socials i econòmics com hem demanat reiteradament. Per tant és fals que les propostes presentades el passat dijous en roda de premsa, estiguen consensuades amb l'oposició.

En el mes d'abril es va sol·licitar la creació d'una Comissió Específica de Seguiment, per a debatre i veure quines mesures econòmiques i socials es podien dur endavant per a pal·liar la crisi causada per la COVID-19. En un principi se'ns va comunicar per part de l'equip de govern, que no es podia crear aquesta comissió, perquè des de secretaria no es permetia, aleshores, van demanar un Informe Jurídic a Secretaria, el qual va respondre que no hi havia cap impediment legal per a la seua creació, sent una voluntat política la no creació d'aquesta.

Hem demanat tres vegades la creació d'aquesta comissió i hem pogut evidenciar la nul·la voluntat política de l'equip de govern per a convocar-la. També hem demanat que fora a cost zero, formada per totes les forces polítiques i pels agents socials i econòmics.

Per tots aquests motius nomenats, el nostre grup no va assistir a la Junta de Portaveus del passat dijous 4 de juny, a més no ens havien convocat a aquesta junta, ja que no havíem rebut la corresponent notificació, assabentant-nos de la seua convocatòria en el ple ordinari del passat 3 de juny. En aquest mateix dia, ens vam assabentar a 5 minuts abans d'iniciar el plenari, que l'equip de govern ja havia convocat als mitjans de comunicació per a presentar les propostes que anaven a dur endavant. Per tant vam considerar i vam decidir, no assistir a la junta de portaveus convocada dues hores abans d'aquesta roda de premsa, ja que anaven a presentar la seua bateria de propostes, que no han sigut consensuades amb l'oposició i sense el seu debat corresponent. Ja que a dues hores de presentar-les públicament, poc debat i poc consens es pot fer. Per tot açò i per no estar d'acord amb els procediments que ha dut l'equip de govern, no es va assistir a la Junta de Portaveus.

Lamentem la falta de pluralitat, participació, i govern obert, de l'actual equip de govern. Perquè el que nosaltres hem reivindicat en tot moment és poder treballar tots junts en la cerca de solucions davant una situació d'emergència com la causada pel COVID-19 . No busquem rèdit polític, busquem treballar i sumar per a mitigar les conseqüències d'aquesta pandèmia en els nostres veïns i veïnes de Muro.