El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comunicat del PSOE pels comptes de l'Eduardo Latorre

Miguel Juan, regidor d'Esports

Comunicat íntegre del PSOE d'Alcoi.

Els tècnics municipals ratifiquen que els comptes de l’Eduardo Latorre són positius

Recentment el Partit Popular va fer una nota de premsa que no aportava les dades reials sobre els comptes del Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre. Segons les dades oficials facilitades pel Cap del Departament de Pressupostos de l’Ajuntament, és a dir personal tècnic, la despesa corrent del Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre van ser 856.691,22 euros, mentre que la recaptació líquida, és a dir, els ingressos obtinguts van ser 986.960,71 euros, per tant el superàvit avalat per Intervenció és de 130.269, 49 euros en 2019.

«Sabem que al Partit Popular no li agrada la gestió pública i que els agradaria que tots els serveis foren privats, únicament per a qui se'ls pogueren pagar i per això tracten d’atacar tot el que siga públic i si cal manipular dades, les manipulen», indica, Miguel Juan Reig, regidor d’Esports, qui afirma que: «Pareix mentida que el PP, precisament, ens acuse de fer un forat en els comptes de l’Eduardo Latorre. Cal recordar que el PP va invertir més 3 de milions d’euros per fer aquest complex i que després va regalar la gestió a una empresa privada que va fer fallida. Vam haver de rescatar aquest complex i quan vam fer pública la gestió, vam pagar als treballadors que feia mesos que no cobraven amb la gestió privada».

Respecte a les dades econòmiques, és cert que apareix una partida de 48,22 euros per a reparació de maquinària, com també és cert hi ha una altra de 21.479,09 euros per també reparació de maquinària, «Veiem que fàcil és manipular, donant només la meitat de la informació». També és cert que s’ha adquirit material esportiu bàsic per 402,74 euros, però la inversió en equipament durant 2019, ascendeix a 8231,29 euros. «Tal com expliquen els tècnics que fan la liquidació del pressupost, aquestes partides no poden anar com a despesa corrent perquè és una inversió que suposa una amortització, per tant en la liquidació hi ha un percentatge que és l’amortització, però el cost total està un una partida de la regidoria d’Esports dedicada a l’equipament esportiu».

A més cal indicar que el resultat és positiu no nomès en 2019, pel que respecta a 2018 la despesa va ser de 749.852,35 euros i els ingressos van ser 941.472,86. Amb una inversió en equipament de 14.114,79 euros.. Finalment s'ha d'informar que en 2017 la despesa corrent va ser de 678.851,35 euros i els ingressos de 828.983,11 euros, amb una inversió de 43.202,24 euros en equipament.

Miguel Juan Reig insisteix en el fet que «les dades de la gestió pública de l’Eduardo Latorre són positius i no ho dic jo, ho diuen els tècnics del Departament de Comptabilitat a la liquidació del pressupost. Puc entendre que als Populars no els agrade que la gestió siga pública, però si les dades són positives, no han de manipular les per a fer-les negatives. Primerament el tècnic administratiu del Centre d’Esports fa un informe i dóna resultat positiu, aquestes dades l’analitza i l’avala el Departament de Pressupostos, és a dir personal tècnic, i segueix sent positiu. Tal vegada al PP tampoc li agraden els tècnics de l'Ajuntament, no és la primera vegada que els ataquen», assenyala Reig.

«La gestió pública del Complex Municipal Eduardo Latorre està sent exemplar, no només perquè les dades econòmiques ho avalen sinó perquè oferim uns serveis de qualitat en unes instal·lacions de primer nivell. La prova que el Complex funciona i té èxit és l’alta demanda de gent per inscriure’s que inclús es va obligar a crear una llista d’espera», ha conclòs el regidor.