El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Esquerra Republicana de l'Alcoià i el Comtat,

Esquerra Republicana de l'Alcoià i el Comtat

Comunicat d'Esquerra Republicana de l'Alcoià i el Comtat

Davant la nota de premsa publicada pels populars d'Alcoi oposant-se a la Medalla d'Or de la ciutat per a Antoni Miró per les seues idees polítiques, …

Davant la nota de premsa publicada pels populars d'Alcoi oposant-se a la Medalla d'Or de la ciutat per a Antoni Miró per les seues idees polítiques, manifestem el següent:

1- Antoni Miró és un artista amb més de mig segle de trajectòria professional. Amb infinitat d'exposicions i premis aconseguits i que ha passejat el nom d'Alcoi per tot el món. Amb el currículum que ha anat assolint durant tota una vida dedicada a la cultura, la proposta de l'Ajuntament d'Alcoi de concedir-li la Medalla d'Or i nombrar-lo fill predilecte de la ciutat és un reconeixement més que merescut.

2- Els populars d'Alcoi, amb la seua nota de premsa, han volgut provocar enfrontament i divisió entre els alcoians en negar-li, per les seues idees polítiques, un reconeixement més que merescut a un dels seus conciutadans. Els populars d'Alcoi obrin la porta a una dinàmica preocupant per intolerant i sectària lluny de la imatge de ciutat oberta que és Alcoi al si de la Unió Europea.

 

D'ara endavant, podrà un alcoià o una alcoiana optar al reconeixement màxim de la seua ciutat si és manifestament republicà/ana en un Estat monàrquic o activament antitaurí/ina en un Estat que enalteix la tortura animal com a Fiesta Nacional? És ètica aquesta negativa de reconèixer la trajectòria professional d'un ciutadà o una ciutadana per les seues idees polítiques? És aquest l'Alcoi que volen els populars?