El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Esquerra Unida de Muro,

Esquerra Unida de Muro

Comunicat d'Esquerra Unida de Muro

Des del col·lectiu d'Esquerra Unida Muro,i davant de les informacions falses i tendencioses abocades pel grup municipal Compromís per Muro ens veiem en l'obligació d'informar que :

En el passat Ple del dimecres 3 d'abril es va incloure en l'ordre del dia, entre altres coses, una modificació de crèdit encaminada a aprovar , bàsicament, les quantitats estipulades per a subvencionar a les associacions culturals , socials , benèfiques i similars del poble de Muro.
Aquestes subvencions són nominatives , és a dir, són subvencions “ a dit “ i els emoluents a percebre per cada associació es reparteixen discrecionalment , sense cap mena de rigor i subjecte a les preferències del polític de torn.

Des d'Esquerra Unida som conscients i valorem l'immens treball que fan totes les associacions que componen el teixit associatiu de Muro, i és per això, que apostem sense cap titubeig per continuar prestant tota l'ajuda possible per al bon funcionament i gaudi d'aquestes associacions. Però això sí , una ajuda condicionada pels estàndards democràtics i amb una regulació clara i concisa.

Esquerra Unida sempre ha apostat per que les subvencions a tota mena d'associacions siguen proactives i de concurrència competitiva , és a dir , que partint d'una mateixa base i respectant les particularitats de cada associació, s'establisca un barem per a avaluar els treballs i/o activitats realitzades per cada entitat que siguen potencialment subvencionables. Tenim l'exemple de les subvencions als clubs esportius , on es va treballar per part d'Esquerra Unida una ordenança d'aquest tipus i és la que actualment regula amb equitat, proporcionalitat i imparcialitat l'esdevenir d'aquestes associacions en matèria d'ajudes públiques municipals.

Fa 6 mesos , concretament en el Ple del 2 d'octubre, Esquerra Unida presentava una moció encaminada a acabar d'una vegada per sempre amb aquest tipus de pràctiques arbitràries , buscant que l'Ajuntament de Muro poguera col·locar-se a l'avantguarda de la transparència i el bon govern.
Aquesta moció, aprovada per MAJORIA, instava als actuals governants de Compromís a realitzar una ordenança de subvencions que regulara, mitjançant un procediment de concurrència competitiva, totes les peculiaritats i els paràmetres avaluables dignes de ser tinguts en compte.

Calia continuar recolzant a totes les associacions, però se li encomanava al govern municipal el treball de realitzar aquesta ordenança.

Passats 6 MESOS i al·legant problemes de personal , ens trobem QUE L'ACTUAL EQUIP DE GOVERN HA SIGUT INCAPAÇ DE FER SEMBLANT TASCA, culpant als altres de les seues pròpies incapacitats, i el que és més greu INCOMPLINT NOVAMENT un mandat del Ple.

Amb aquestes dades concloents a la mà , Esquerra Unida Muro decideix en l'últim Ple secundar la proposta de posposar la votació ( deixar-ho damunt de la taula ) fins que jurídicament s'aclarisca si es pot votar un dictamen , quan en un Ple recent s'ha instat a realitzar una norma que va en sentit contrari al que es pretén en l'actualitat.

Per desgràcia , la degradació democràtica i moral a la qual estan abocant-nos l'actual equip de govern és manifesta , primer amb la ruptura unilateral i covarda del pacte amb Esquerra Unida , seguint amb l'incompliment de diverses mocions aprovades pel Ple i continuant per una falta total d'informació i transparència flagrants , a més del llançament de notícies falses al més pur estil del periodisme menyspreable de hui en dia.

No obstant això , des d'Esquerra Unida Muro ens posem a la disposició de l'equip de govern i dels altres partits de l'oposició per a aportar solucions, col·laborant, si escau, en una elaboració conjunta d'una ordenança de subvencions per a associacions culturals , socials , benèfiques i similars , per a poder així desencallar el problema i que les associacions puguen rebre unes més que merescudes ajudes basades en la justícia social.