El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comunitat educativa i corporació local decidiran què fer amb el gimnàs del CEIP Montcabrer

CEIP Montcabrer de Muro.

Compromís per Muro considera que l'Ajuntament pot fer front a la despesa extra, i es congratula que es replantegen la renúncia al projecte després de debatre-ho en el plenari. 

Les obres suposen un sobrecost de 70.000 euros que l'anterior govern murer s'havia compromés a costejar, però l'actual no té clar si fer eixa despesa extra. Els agents implicats es reuniran aquesta setmana per a prendre una decisió, una reunió convocada en plenari arran una esmena de Compromís. 

Les obres s'inclouen dins del pla Edificant, i suposen la construcció d'un nou gimnàs al CEIP Montcabrer amb un pressupost de 451.000 euros. A l'hora de licitar la construcció, els tècnics reclamen un últim estudi geotècnic, que encarrega l'aleshores alcaldessa Jacqueline Cerdà, i que conclou que el terreny és "argilenc i col·lapsable". Cal per tant, recalcular la cimentació, la qual cosa suposa un encariment del projecte en 70.000 euros. Ja no poden entrar dins del pla Edificant, i Jacquline Cerdà diu que els assumirà el consistori per a no endarrerir el projecte.

Però amb el canvi de govern, la corporació encapçalada per Gabriel Tomás, no veu adient aquesta despesa extraordinària per al consistori, i considera més encertat renunciar al projecte i iniciar de nou la licitació. I així s'ha debatut en un plenari extraordinari arran una esmena de Compromís, i on finalment la decisió ha quedat ajornada a una reunió amb les diferents parts implicades: comunitat educativa i grups polítics. 

Per a Compromís, la renúncia suposava "abandonar el projecte d'edificació del nou gimnàs i començar de nou amb el procediment, sense tindre la certesa d'entrar en el proper programa Edificant", i consideren que un ajuntament saneja pot fer-ne front. El seu portaveu Vicent Molina diu que "des de Compromís ens congratulem que presentar l'esmena haja estat determinant per fer reflexionar a la resta de corporació, i poder buscar la solució més adient".

Per la seua banda, des del consistori l'alcalde Gabriel Tomás considera que no és una depesa que haja d'assumir l'Ajuntament, però espera a la celebració de la reunió per a fer una valoració.