El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Concentració a Alcoi pels drets LGTBI+

Serà aquest divendres 28 de juny, a les 19:30 hores a les portes de l'Ajuntament d'Alcoi, "per mostrar el nostre Orgull de ser com som i d'on som". Està convocada pel col·lectiu LGTBI Mariola. 

Les nostres comarques celebren el dia de l'Orgull amb una concentració a les portes de l'Ajuntament d'Alcoi. Està convocada pel col·lectiu LGTBI Mariola i serà aquest divendres 28 de juny, de vesprada, a les portes de l'Ajuntament d'Alcoi. 

Des del col·lectiu animen a la participació. "Fa molts anys que estem tancades als armaris i volem viure amb dignitat als nostres pobles! Volem reivindicar un aniversari de les revoltes de Stonewall, on una gran diversitat de persones varen eixir al carrer perquè ja estaven fartes de ser atacades!". La cita d'aquest divendres fa referència als disturbis que tingueren lloc al pub Stonewell, al Greenwich Village de Nova York, el 28 de juny de 1969, generats per una batuda policial en el bar d'ambient. Açò va generar el germen del moviment, i poc temps després es generaven manifestacions de protesta. A l'any exacte, el 28 de juny de 1970, tenia lloc la primera marxa de l'Orgull Gai.