El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Concentració a Alcoi per condemnar l'última mort de violència de gènere a les nostres comarques

Desenes de persones s'han congregat a La Bandeja on han estat més de 7 minuts en silenci en protesta per la mort d'una dona a mans de la seua parella a les nostres comarques.

La mort violenta d'una dona alcoiana i la detenció de la seua parella com el suposat autor, ha generat una reacció de repulsa per part dels ciutadans, que s'han congregat a la plaça d'Espanya d'Alcoi. A la concentració han assistit membres de la corporació municipal i tots els partits polítics, representants d'entitats i veïns, molts d'ells gent jove o famílies amb xiquets. El que en un principi havia de ser un minut de silenci han sigut més de 7 minuts, com a protesta silenciosa per aquest tipus de crims. En acabar, part dels assistents han acudit també al funeral que s'ha celebrat a Alcoi.

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés, en nom de tota la corporació, ha condemnat els fets de manera "total i absoluta. Traslladem als familiars i als fills que deixa el nostre condol i el nostre suport. I demanem la unitat de tots, perquè és l'única manera de fer front a aquesta xacra que afecta la nostra societat i que tant de mal està fent-mos. Que no perdem ni una vida més per culpa de la violència masclista".

Les concentracions de protesta també s'han repetit a Alacant, amb la presència del president de la Generalitat Ximo Puig, el delegat del Govern Juan Carlos Fulgencio i la subdelegada provincial Araceli Poblador. També al Cap i Casal s'han concentrat els membres del Consell a les portes del Palau de la Generalitat.

Concentració a Alacant

 

Aquest cas és la primera mort per violència de gènere a la Comunitat Valenciana des de principi d'any 2019. A tota Espanya ja en són 7 les dones mortes a mans de les seues parelles. Des de l'any 2003 han sigut 982 víctimes en total. Són dades que ha oferit la Delegació del Govern.