El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Concentració de No+Precarietat a Alcoi en favor de les persones estrangeres en situació regular

La concentració, el divendres 4 de setembre, a les 10:30 h. a la Plaça Les Xiques d'Alcoi

L'espai No+Precarietat de L’Alcoià-El Comtat ha organitzat una concentració aquest divendres 4 de setembre a les 10:30 h davant de la Plaça Les Xiques. El motiu d'haver escollit aquest lloc és que les persones estrangeres no poden "obtenir cita a les Oficines de Comissaria de Policia per renovar els seus documents caducats des del mes de març". Des de No+Precarietat de L’Alcoià-El Comtat demanem l'habilitació d'aquest servei, per exemple, on actualment es fan la renovació i tràmits del DNI i passaport nacionals, a l'Oficina de la Plaça de les Xiques.

A banda d'aquesta concentració, també presentaran al plenari del 4 de setembre a Alcoi "una petició perquè el consistori es dirigisca a la Subdelegació de Govern d'Alacant, màxima autoritat provincial en assumptes d'Estrangeria, i habilite el servei sol·licitat en les dependències de la Policia Nacional d'Alcoi, per a fer-lo extensiu a les nostres comarques".


No+Precarietat de L’Alcoià-El Comtat assegura que les persones estrangeres "es veuen obligats a acudir hi havent de traslladar-se a grans distàncies dins la província, i moltes vegades sense haver bona combinació dels mitjans de transport".

L'espai també indica que "Alcoi, cap de comarca, amb les poblacions de L’Alcoià i El Comtat, compta amb 130.000 habitants i amb un nombre important d'estrangers en aquestes terres que no poden realitzar determinades gestions per l'aturada i la manca de cites a les Oficines que sí que estan habilitades per fer-ho. A Gandia, per exemple, amb un nombre d’habitants similar al d’Alcoi i altres de la província, com Callosa del Segura, Altea, Benidorm, Calp, i la ciutat d’Alacant si que compten amb el servei de renovació de la TIE -Targeta d'Identificació d'Estrangers".