El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Concentració de Tècnics Superiors Sanitaris a tota Espanya, també a Alcoi

La concentració ha tingut lloc aquest 2 de desembre a migdia a les portes de l'Hospital Verge dels Lliris.
 

Reclamen que la seua titulació i formació siga universitària, com ho és a la resta d'Europa. S'han concentrat a Hospitals de tota Espanya aquest migdia, coincidint amb la reunió que la Comissió de Tècnics té a Madrid amb el Ministeri de Sanitat. AMB VÍDEO de la concentració d'Alcoi.

Aquesta reclamació afecta els tècnics de laboratoris clínics, d'anatomia i patologia, de citodiagnòstic, de medicina nuclear, de radioteràpia o dosimetria, és a dir, moltíssims tècnics que reclamen l'actualització acadèmica dels seus estudis.

En un comunicat, que es pot llegir complet ací, expliquen que en tota Europa, les titulacions "estan unides i són una única carrera universitària (Imatge Mèdica - Radioteràpia i Laboratori Biomèdic). En el nostre país estan segregades en quatre titulacions separades, devaluades professionalment i sense suficient nivell pel que fa a qualitat docent". Expliquen fins i tot que diverses organitzacions internacionals de l'àmbit sanitari s'han manifestat públicament "nomenant a Espanya de forma explícita com un cas insòlit en aquesta matèria".

El col·lectiu es reuneix aquest 2 de desembre amb el Ministeri de Sanitat per intentar avançar en aquesta reivindicació, tot i que asseguren que han sigut nombrosos els incompliments dels diferents governs, fins i tot es va aprovar una proposició No de Llei l'any 2018 per unanimitat de tots els partits polítics per a regularitzar la situació dels tècnics sanitaris, però no s'ha avançat.