El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Concentració en Alcoi davant la situació d'emergència climàtica

Les emissions, en compte de reduir-se, augmentaran en un 10,7% en 2030.

La concentració ha sigut convocada per la Colla Ecologista La Carrasca - Ecologistes en Acció d'Alcoi, conjuntament amb el Col·lectiu 8 de Març, l’Assemblea Jove Feminista i l’organització juvenil “Obrir escletxa”.

Alcoi acull aquest divendres 29 de novembre una concentració amb què denunciar la situació d'emergència que pateix el planeta. Serà a les 19 h a la plaça d'Espanya.

La concentració ha sigut convocada per la Colla Ecologista La Carrasca - Ecologistes en Acció d'Alcoi, conjuntament amb el Col·lectiu 8 de Març, l’Assemblea Jove Feminista i l’organització juvenil “Obrir escletxa”. Serà una de les accions descentralitzades que tindran lloc en moltes localitats de la península, per tal de fer veure la situació d'emergència climàtica.

Fa poques setmanes, més d’11.000 científics van subscriure un manifest per alertar la comunitat internacional del patiment humà a què s’arribarà si no es prenen mesures dràstiques davant del calfament del planeta; segons assenyalen, la situació és més greu i els impactes es produeixen a més velocitat del que havia previst la ciència.

També Nacions Unides ha denunciat que la inacció dels governs està agreujant el problema. A pesar dels compromisos firmats per 196 països en l’Acord de París (en 2015), les emissions, en compte de reduir-se, augmentaran en un 10,7% en 2030, la qual cosa comportarà una pujada de la temperatura mitjana d’almenys 3 graus centígrads, el doble de l’objectiu marcat a París.