El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Concentracions als Hospitals pel nou contracte de neteja en edificis sanitaris

Concentració a l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi

Reclamen que s'establisca un mínim d'hores i personal per assegurar la neteja de cada edifici segons les seues particularitats.

Aquest 4 de juny hi ha hagut concentracions a les comarques centrals als hospitals d'Alcoi, Xàtiva i Ontinyent. Protesten perquè el nou plec de condicions no contempla, entre altres, un mínim d'hores de neteja en cada centre. I açò, a parer de CCOO, pot empitjorar el servei i les condicions dels treballadors.

"Molts aplaudiments però ara posem les tisores", diu Roberto Mollà, responsable de Construccions i Serveis de CCOO a les Comarques Centrals. Mollà explica que la Generalitat ha publicat el nou plec de condicions per al servei de neteja de tots els edificis sanitaris valencians, i consideren que manca d'algunes qüestions que derivaran en un pitjor servici i en retallades en les condicions dels treballadors.

Una de les qüestions que critiquen és que no s'establisca un mínim d'hores de neteja per a cada centre en funció de les seues característiques, així com una plantilla mínima per a cobrir aquestes hores. "És una invitació clara a la retallada de drets en un servei que, de per si, ja té una càrrega de treball important, i encara més en la conjuntura actual". En un sector a més que ja pateix de dolentes condicions i que encara afecta, sobretot, a les dones.

I altre aspecte que troben a faltar és la falta d'un fons destinat a l'actualització dels convenis col·lectius, perquè "condemna la negociació col·lectiva futura en un contracte de serveis on no existeix la revisió de preus".

Des de CCOO asseguren que la Generalitat encara és a temps de modificar el plec de condicions abans que s'adjudique, i això és el que demanen. Per això, han convocat una sèrie de concentracions que a les nostres comarques han començat aquest mateix 4 de juny. S'han fet de matí als Hospitals d'Alcoi, Xàtiva i Ontinyent, i es repetirà de nou a les 18 hores d'aquesta vesprada.