El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Concerts i classes magistrals per al cinqué Festival de Guitarra José Luis González

Tot comença este mateix 5 de novembre amb un taller d'Alegrías amb Dani Climent i Saúl Fernández. Consulta ací tota la programació.

Podrem gaudir d'un concert de les orquestres de corda i plectre dels conservatoris d'Alcoi i Alacant, o una actuació de guitarra flamenca amb Benjamin Habichuela i el seu fill.

Comença a Alcoi una nova edició del Festival de Guitarra José Luis González, la cinquena ja, i en este temps s'ha consolidat i ha crescut obrint-se a més estils més enllà de la guitarra clàssica, com el flamenc o el jazz.

La primera activitat dins del Festival tindrà lloc este mateix dissabte 5 de novembre amb un taller d'Alegrías amb el guitarrista Dani Climent i el cantaor Saúl Fernández. I a partir d'ací un seguit d'activitats fins a principis de gener.

La següent cita és el 17 de novembre amb un concert de guitarra clàssica per part de membres de l'associació organitzadora, i que du el nom d'una de les obres del mestre, 'Amor Profundo', que també inspira el cartell d'enguany. "Escrita d'una manera que la pots fer teua, perquè té les seues particularitats i cadascú l'adapta a si mateixa", diu Joan Aracil, president de l'Associació José Luis González.

Hiroshi Fujii oferirà una classe magistral el 18 de novembre, i els seus alumnes oferiran un concert el 22 de novembre.

I un dels plats forts del festival, el guitarrista Benjamín Habichuela, oferirà una altra classe magistral el 26 de novembre. I eixa mateixa nit, acompanyat pel seu fill Benji Habichuela i el cantaor Sebastián Román, oferiran un concert a l'IVAM CADA.

En desembre podrem gaudir també d'un gran concert gràcies a la col·laboració dels conservatoris d'Alcoi i Alacant, que portaran les seues orquestres de corda i plectre respectivament. Serà el dia 12 a l'IVAM CADA.

Més concerts per a desembre. El dia 15 serà el moment del jazz amb Gustav Lundgren Trio. I el 17 moment per al Tango a 2 amb Rubén Parejo i Daniel Binelli.

El Festival continuarà el 2023, amb la presentació de 'Levity', l'últim treball del guitarrista de jazz Alberto Vila. Serà el 20 de gener, i l'endemà, el dia 21, oferirà una classe magistral per a tancar el Festival.

Tota la programació, així com reserves o compra d'entrades, es pot fer mitjançant la tiquetera d'Alcoi.