El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Condemnada a pagar més de 9.000 euros per les factures de telèfon que havia contractat a nom d'altre

Imatge de recurs, via Pixay

La condemnada, propietària d'una gestoria a Alcoi, havia utilitzat dades de dos dones de Cocentaina per a obrir fins a 11 línies de telèfon que utilitzava ella. També l'han condemnada a 11 mesos de presó, que no complirà si paga en menys de 15 mesos les factures que es deuen. 

L'Audiència Provincial d'Alacant condemna a 11 mesos de presó i indemnitzacions de més de 9.000 euros a una dona d'Alcoi per estafa. La sentència considera provat que l'acusada s'havia fet servir de la seua posició com a propietària d'una gestoria per accedir a dades personals de dos dones de Cocentaina, i utilitzar-les per a contractar diverses línies de telèfon, en coneixement que les empreses reclamarien les factures a les afectades.

Els fets es remunten l'any 2009, quan va contractar 3 línies de telèfon amb Movistar, amb les dades que tenia d'una perruquera. L'any següent, 2010, contracta altres 7 línies amb Vodafone al mateix nom. Les dos empreses reclamen a la víctima les factures impagades per l'acusada, vora 8.500 euros. Fins i tot la claven en el llistat de morosos on està activa fins que interposa denúncia. En concret, ha gastat 2.500 euros amb Movistar, i més de 6.000 amb Vodafone. 

En juny del 2010, i amb les dades d'altra víctima, també una dona de Cocentaina, obri una línia en Movistar en la que gasta 560 euros que també es queden per pagar. 

La dona va utilitzar també les dades de les afectades per a comprar mòbils que després utilitzaven membres de la seua família, tot i que la sentència considera provat que no tenien coneixement de la seua procedència fraudulenta. La sentència també diu que no consta que la compra dels mòbils "haja causat perjudici a les perjudicades o les companyies de telèfon". L'acusada s'ha reconegut autora de tots els fets en el juí oral. 

Doncs bé, la sentència, del passat mes de desembre i feta pública ara, condemna a la dona a 11 anys de presó i el pagament d'indemnitzacions com a responsabilitat civil per un delicte d'estafa. Però concedeix el benefici de la suspensió de la condemna de presó si paga les indemnitzacions en menys de 15 mesos. En total, més de 9.000 euros, més IVA, a les empreses Vodafone i Movistar. Aquesta sentència no fa menció a cap compensació per a les dos dones afectades.