El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Condemnat a 11 anys de presó per intentar matar i abusar de la seua exllogatera en Alcoi

L'Audiència Provincial d'Alacant.

L'agredida, de 34 anys, va patir lesions per contusions, així com ferides d'arma blanca.

L'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat a onze anys de presó a un home que va tractar de matar i agredir sexualment a la seua exllogatera en Alcoi. A més, haurà d'indemnitzar a la víctima amb vora 23.000 €.

Se'l condemna a  cinc anys de presó per un delicte d'intent d'homicidi, i a altres sis anys de presó per un delicte de violació, també en grau de temptativa. El penat haurà d'indemnitzar a la víctima amb 7.200 €  pels dies que va tardar a curar de les seues lesions, i amb més de 15.600 euros per les seqüeles que va patir a conseqüència de l'agressió. A més, no podrà acostar-se ni comunicar-se amb ella durant 13 anys i haurà de participar en un programa d'educació sexual.

L'agredida, de 34 anys, va patir lesions per contusions, així com ferides d'arma blanca en una mà i a les cames. A més, pateix un trastorn d'estrés posttraumàtic. La sentència dictada no és ferma, i es pot recórrer davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Antecedents

Els fets van ocórrer en abril de 2018, quan l'acusat va acudir al domicili de la víctima, a qui coneixia perquè dos anys abans li havia llogat un pis en el mateix edifici on ella residia. Amb l'excusa de voler arrendar de nou el pis, tots dos van entrar en l'habitatge, moment en el qual l'agressor va tancar la porta de colp i va traure un ganivet amb el qual va obligar la seua antiga llogatera a tombar-se en un llit. La sentència declara provat que l'acusat va intentar violar a la dona, però no ho va aconseguir per la resistència que ella va oferir.