El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Condemnat a any i mig de presó per arrancar-li 4 dents d'una punyada a un altre en Alcoi

L'acusat ha acceptat els fets i el delicte de lesions, i ha arribat a un acord amb l'acusació. Així, no ingressarà en presó, sempre que no torne a delinquir en els pròxims dos anys. Per causes que no s'especifiquen en la sentència, l'acusat es va dirigir a la víctima i li va pegar una punyada en la boca. En el moment li saltaren dos dents, i poc després li hagueren de llevar altres dos.

Els fets ocorregueren fa ara cinc anys, el 7 de maig del 2013, a la plaça de Gonçal Cantó d'Alcoi al voltant de les 3,30 de la matinada. Segon es relata en els fets provats de la sentència, l'acusat es va dirigir a la víctima amb "ànim de menyscabar la seua integritat física", i li va pegar una punyada en la boca causant-li greus lesions, que "li han ocasionat una irregularitat física permanent i visible". En concret, li va fer saltar dos dents (incisius laterals inferiors) i posteriorment li hagueren d'extraure altres dos dents (incisius centrals inferiors), a més d'una fissura de mandíbula. La curació ha requerit tractament mèdic i quirúrgic, i encara està pendent de la implantació de noves dents. S'estima que ha necessitat 35 dies per a curar, dels quals 7 comportaven incapacitat per a les ocupacions habituals. Així la sentència estima com a seqüeles la "pèrdua total traumàtica de 4 peces dentals centrals inferiors, amb perjuí estètic en grau moderat-alt". 

Però al final no s'ha arribat a juí perquè acusació i defensa han arribat a un acord abans. L'acusat ha acceptat la pena d'any i mig de presó per un delicte de lesions, i durant el procés d'instrucció "ha abonat la totalitat del perjudici patit pel perjudicat". Així, la sentència estima el dany reparat i l'acceptació dels fets i suspén la pena de presó, sempre que l'acusat no torne a delinquir en els pròxims dos anys.

 

S'ha arribat a un acord entre acusació i defensa, i el tribunal estima a més la reparació del dany, així que no ingressarà en presó