El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Condemnat a pagar 1.800 euros el carter alcoià que va furtar més de 3.200 cartes

Les cartes furtades durant 11 anys, recuperades per la Policia Nacional
Ha reconegut els fets en el juí i ha acceptat la sentència, tot i que la pena de presó no es fa efectiva

Va estar 11 anys amagant-se cartes que anaven destinades a veïns d'Ibi i Ontinyent. Ha reconegut els fets i el tribunal l'ha condemnat a dos anys de presó, tot i que la mateixa sentència suspén la pena a condició que no torne a delinquir durant els pròxims 4 anys. Això sí, des d'aquest gener ha de pagar 300 euros al mes durant sis mesos per a pagar la multa que li han imposat, a més de les costes del procés judicial. També l'han inhabilitat durant 4 anys per a exercir qualsevol treball o càrrec públic.

El carter alcoià acusat de quedar-se durant 11 anys 3272 cartes de veïns d'Ibi i Ontinyent ha reconegut els fets davant el tribunal. Estava previst que el juí se celebrara aquest mateix mes de gener, però les parts han arribat a un acord i l'acusat ha acceptat la condemna, culpable d'un delicte continuat d'infidelitat en la custòdia de documents.

El tribunal ha estimat dos atenuants: la reparació del dany, perquè s'han recuperat absolutament totes les cartes furtades; i el reconeixement dels fets, per la seua confessió. Així les coses, se li ha condemnat a dos anys de presó i 4 anys d'inhabilitació per a exercir qualsevol treball o càrrec públic. També al pagament d'una multa de 6 euros diaris durant 10 mesos, un total de 1.800 euros.

Però la sentència també suspén la pena de presó i perquè no s'execute "imposa la condició que el condemnat no delinquisca en un període de 4 anys". Pel que fa a la multa, es fracciona en sis mensualitats de 300 euros, amb un dia de privacitat de llibertat per cada dos dies que no pague. També haurà d'abonar les costes del procediment, que no han sigut concretades. La resolució del tribunal és ferma, després que les parts hagen renunciat a interposar cap recurs.

L'acusat ha treballat a correus des de l'any 2002, repartint cartes en les localitats d'Alcoi, Alacant i Ibi. L'any 2007 adquireix la condició de treballador fix, destinat a l'oficina de Correus d'Ontinyent. La sentència considera provat que durant 11 anys, des de l'any 2004 fins al 2015, l'acusat "va incomplir l'obligació inherent al càrrec", i es va apropiar i amagar un total de 3.272 cartes, totes elles amb direccions d'Ibi i Ontinyent. La policia les va localitzar amagades en un traster del carrer Ausiàs March d'Alcoi. Cal destacar que no es va destruir cap carta, i la sentència especifica que la totalitat de la correspondència ha sigut recuperada. Cada carta furtada, segons la multa que ha de pagar, li ha eixit per 0,55 euros.