El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Coneix 10 fonts de l'Alcoi antic i l'actual en una nova ruta

Una de les fonts restaurades que s'explicaran a la nova ruta / Ajuntament
El dissabte 6 de maig és la primera ruta gratuïta i, com sempre, cal inscripció prèvia

Gràcies a l'aigua, els assistents podran conèixer el modernisme i l'art déco alcoià. La ruta ascendirà des de la plaça d'Espanya fins a l'antic partidor de les aigües, visitant les fonts de l'Or, del Tap, de la plaça de Ramón y Cajal, la Glorieta, la Font Redona, la font del Forn del Vidre del carrer Sant Mateu, la font Nova i la font de l'Estrela

Sota el nom "Descobreix Alcoi: Font de Vida", arriba una nova sèrie de rutes guiades. Després de restaurar algunes de les fonts alcoianes, la regidoria de Turisme les vol realçar perquè tot el món les conega. La ruta tindrà com a recorregut deu fonts de l'antiga ciutat d'Alcoi, on explicaran la història de la societat alcoiana. Gràcies a l'aigua, els assistents podran conèixer el modernisme i l'art déco alcoià. La primera de les rutes és el dissabte 6 de maig a les 11 h des de la Tourist Info i podeu formalitzar la inscripció a aquest enllaç, o en el telèfon 96 553 71 55.

La ruta ascendirà des de la plaça d'Espanya fins a l'antic partidor de les aigües, visitant les fonts de l'Or, del Tap, de la plaça de Ramón y Cajal, la Glorieta, la Font Redona, la font del Forn del Vidre del carrer Sant Mateu, la font Nova i la font de l'Estrela.

La regidora de Turisme i Patrimoni, Lorena Zamorano explica que "intentem introduir elements nous i amb això nous al·licients que desperten interés a tornar a repetir la ruta i conéixer més sobre la nostra ciutat. Les obres de millora de les fonts que s'està duent a terme per la regidoria d'Obres, posa en valor aquests elements urbans molt nostres i l'aigua com a motor per explicar el desenvolupament de la nostra ciutat, tant en l'àmbit urbanístic, com sociocultural. Esperem que desperte el mateix interés que és habitual en totes les rutes que s'estan duent a terme i que es gaudisquen".