El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Coneix Alcoi gràcies a la Literatura

Centenars d'alumnes d'ESO, Batxiller i Formació d'Adults de la Comunitat Valenciana visitaran enguany la ciutat d'Alcoi per a conéixer els principals escenaris de la novel·la 'Els lluitadors', de Francesc Gisbert. Forma part del programa Rutes Literàries de la Fundació per al Foment de la Lectura. 

La Coordinadora pel Valencià treballa per a fomentar la lectura entre els estudiants de segon cicle d'ESO, de Batxiller i de la Formació per a Adults.I una de les vies per aconseguir-lo és la possibilitat de visitar els llocs més emblemàtics d'algunes de les novel·les que han llegit. 

Així, Alcoi s'ha convertit en un dels punts a visitar gràcies a la novel·la de l'escriptor Francesc Gisbert, 'Els lluitadors'. Alumnes i professors de diferents centres educatius de la Comunitat Valenciana visiten diferents llocs d'interés de la ciutat com el refugi de Cervantes, el carrer de Joan Cantó i el Conservatori, el CADA, el palau Albors, la fàbrica El Bambú, la plaça de Ferrándiz i Carbonell, Sant Nicolau i Sant Nicolauet. 

El primer centre a fer aquesta ruta literària ha sigut l'IES la Nia d'Asp, amb un grup de vora 50 alumnes. Les visites continuaran al llarg del curs escolar.