El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Coneix Alcoi per les seues escoles o els canvis cartogràfics. Dos noves rutes a la ciutat

En maig, Álvaro Verdú ens guiarà pels antics carrers d'Alcoi en la ruta 'Del llibre al plànol'. En juny, Jordi Ortiz, Sergio Pastor i Inés Vicens recorreran les antigues escoles alcoianes en "Escenaris de l'ensenyament".

A més, tots els diumenges hi ha visita a La Sarga, patrimoni de la humanitat. Et facilitem contactes, informació i vies de reserva.

"La Sarga és el patrimoni més singular i important que té Alcoi", assegura el director del Museu Arqueològic, José María Segura. "És un recurs que no té quasi ningú, un Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO", diu la regidora de turisme Lorena Zamorano, qui recorda que l'Ajuntament ja ha adquirit tot l'entorn de protecció i d'ací poc s'actuarà en un Centre d'Interpretació. El que sí que és cert és que la Sarga atrau cada diumenge visitants de tot arreu, que volen saber més d'aquest tros d'història. ARAMULTIMÈDIA ja ho ha comprovat, i si també vols visitar aquest jaciment d'art rupestre, amb explicacions d'experts del Museu Arqueològic, pots informar-te en l'Oficina de Turisme.

Però a més de les visites de cada diumenge a La Sarga, des de Turisme Alcoi ofereixen les ja tradicionals 10 Excursions al Voltant d'Alcoi, que enguany inclouen dos novetats. A la ruta del cementiri, les fonts o la teatralitzada al poblat ibèric del Puig se suma una ruta pels 'Escenaris de l'ensenyament' i altra sobre els antics carrers d'Alcoi.

Álvaro Verdú guiarà la ruta 'Del llibre al plànol: els antics carrers d'Alcoi', el 24 de maig. En la ruta es podran recórrer els actuals carrers d'Alcoi però Verdú detallarà quins canvis cartogràfics han patit i com ha evolucionat la ciutat. I en juny, el diumenge 28, tindrà lloc 'Escenaris de l'ensenyament a Alcoi'. Jordi Ortiz, Sergio Pastor i Inés Vicens ens guiaran per les antigues escoles de la ciutat. Ja saben que tota la informació, a l'Oficina de Turisme.

Presentació de les rutes, amb la regidora de turisme Lorena Zamorano, i el director del Museu Arqueològic, José María Segura.

La regidora de l'àrea, Lorena Zamorano, recorda que a més de les rutes gratuïtes al Voltant d'Alcoi i La Sarga, existeixen diverses empreses privades que també realitzen rutes per la ciutat, i de les quals també es poden informar a l'Oficina de Turisme, a la plaça d'Espanya.