El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Coneix el fique, la fibra natural colombiana, en l'exposició del Campus d'Alcoi de la UPV

És una exposició que ens porta Atelier, ONGD valenciana que treballa directament amb la Cooperativa colombiana Ecofibras. Es pot visitar fins al 28 de març.
 

En la mostra podem vore no sols l'antiga història de teixits amb fique, les seues aplicacions actuals, i com tota una comunitat de Colòmbia es dedica a este tèxtil.

L'ONGD valenciana Atelier, de col·laboració internacional, ens porta fins a Alcoi una exposició divulgativa sobre el fique, una fibra natural que es produeix en Colòmbia i que ja teixien els guanos abans de l'arribada dels espanyols.Consuelo Vidal, fundadora d'Atelier, explica que els guanos ja feien motxilles i altres útils amb fique. Però el seu ús més conegut és per a fer sacs de productes alimentaris, café, creïlles, sal... I des de l'any 95 la cooperativa colombiana Ecofibras, de qui és soci Atelier, treballa per diversificar el seu ús, crear nous productes i aconseguir un valor afegit que ajude a millorar la vida de la població artesana, molt lligada al món rural.En la mostra es veu el valor del fique, tant ambiental, com cultural o econòmic. Ambiental perquè el seu cultiu ajuda la regeneració de sol, i l'ús de productes de fique permés reduir el plàstic. Cultural perquè és un coneixement antic que ara es projecta cap al futur. I econòmic perquè del cultiu i transformació de la fibra de fique viuen vora 350.000 persones en Colòmbia.

Inauguració de l'exposició al Campus d'Alcoi de la UPV

Clica ací si vols saber més sobre la història i futur del fique.