El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Coneix el Serpis, la seua fauna, flora i història, amb la ruta de la Carrasca

El riu Serpis, imatge de Héctor Gimenez
Serà aquest diumenge 29 d'octubre, d'assistència lliure. S'inclou dins el projecte Els Passos de l'Aigua d'Ecologistes en Acció

La ruta s'iniciarà a les 10 del matí del 29 d'octubre, i finalitzarà a les 13 hores. Està oberta a tots sense inscripció prèvia i visitarà un tram del Serpis de paisatge protegit, la confluència amb el riu Riquer. Amb aquesta ruta els ecologistes volen conscienciar sobre la importància de l'aigua com a recurs de vida i la necessitat de fer un ús responsable.

La colla ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció ha organitzat una ruta pel riu Serpis per a aquest diumenge 29 d'octubre. La ruta eixirà a les 10 hores des de la plaça d'Al-Azraq, per concloure al voltant de les 13 hores. Es visitarà el tram inicial del Serpis, en la confluència amb el riu Riquer, un tram que forma part del Paisatge Protegit del Serpis. Està oberta a tots i no cal inscripció prèvia. 

Des de la colla ecologista expliquen que es coneixeran els valors naturals i culturals de l'espai, "algunes espècies de vegetació de ribera; espècies de fauna com la tortuga d'aigua ibèrica, el gripau comú, la granota verda o l'agró blau; patrimoni industrial digne de protecció, com el molí d'Albors; altres elements del patrimoni hidràulic, com l'aqüeducte conegut com a l'Arcada de Merita; etc.". Però també és una reivindicació pel mal tractament que han patit els rius en anys passats, "sobretot perquè van ser la destinació de les aigües fecals i dels tints de la indústria tèxtil. La situació ha millorat amb la depuració de les aigües, però encara queda molt per fer. Justament, durant el recorregut pel riu es farà un repàs a les agressions que encara pateix: abocaments de residus, introducció d'espècies invasores, o problemes en els col·lectors d'aigües residuals de la ciutat que ocasionalment originen vessaments contaminants".

La ruta s'inclou dins del projecte Els Passos de l'Aigua, que Ecologistes en Acció du a terme en diferents punts de la Comunitat Valenciana amb col·laboració de la conselleria de Medi Ambient. Amb aquest programa es vol destacar la importància de l'aigua per a la vida, i fomentar un ús responsable. "El coneixement de l'hàbitat del qual formem part ens permet que ens hi vinculem emocionalment, que ens fem més responsables del territori pròxim i que, per tant, assumim comportaments sostenibles", conclouen des de La Carrasca.