El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Conferència sobre l’exposició d’Orfeo Soler de la mà de Joel García Pérez, professor del Departament d’Història i Teoria de l’Art i del Disseny de l’EASD Alcoi.

Capella de l’antic Asil
L’endevinament tindrà lloc el dia 7 de març a les 19.30 hores a la Capella de l’antic Asil

El pròxim dia 7 de març a les 19.30 tindrà lloc una conferència a càrrec de Joel García Pérez, professor del Departament d’Història i Teoria de l’Art i del Disseny de l’EASD Alcoi, per parlar del jove creador plàstic alcoià Orfeo Soler.

Joel García Pérez, professor del Departament d’Història i Teoria de l’Art i del Disseny de l’EASD Alcoi, durà a terme una conferència explicativa a la proposta estètica del jove creador plàstic alcoià Orfeo Soler.

La cita serà el pròxim dia 7 de març a les 19.30 h i tindrà lloc a la Capella de l’antic Asil, al carrer El Camí, 42. 

Aquesta conferència és una activitat complementària a l’exposició d’Orfeo Soler titulada ‘Les Paraules del lleó’ que va ser inaugurada el passat 25 de gener fins al 18 de març.

Joel García destaca que “es pretén establir i oferir al públic unes claus d’interpretació històrico-artística, de valoració i d’aproximació al plantejament estètic d’aquest creador així com a les seues fonts d’inspiració i els seus referents creatius” a més diu que “Orfeo en Les paraules del Lleó desenvolupa una proposta creativa de forta intensitat expressiva on la bellesa de referent clàssic, el dolor provocat per la malaltia del Crohn i la deformació expressiva de la figuració conviuen per generar un plantejament plàstic marcadament autobiogràfic. Una proposta personal que cal vincular històricament al plantejament del dolor i la temàtica macabra com a categoria estètica desenvolupat inicialment pel barroc i el romanticisme i a la tendència més emocional i expressiva de l’art encetada al postimpressionisme per Van Gogh o Munch i continuada, en les primeres avantguardes, per l’expressionisme alemany i en les segons per l’informalisme europeu que acaben maltractant expressivament la forma i on, especialment, Giacometti sembla actuar de referent per a Orfeo».