El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Conferències per formar els alcoians en urbanisme

L'arquitecte alcoià Héctor Payá i el regidor Manolo Gomicia presenten les conferències/AM
L'Àgora acull una sèrie de conferències perquè els alcoians puguen consultar i aportar idees al Pla General Estructural d'Alcoi

L'Ajuntament d'Alcoi vol formar els alcoians en arquitectura, disseny i urbanisme perquè puguen conéixer, entendre i aportar idees al Pla General Estructural de la ciutat. És per això que inicien una sèrie de 4 conferències amb arquitectes alcoians que estan treballant fora d'Alcoi. Tenen una base tècnica, però també molt educativa, i volen generar un debat obert sobre la ciutat. La primera conferència és divendres 23 de setembre, a les 19,30 hores, a l'Àgora, amb Héctor Payá, Carles Sánchez i Jaume Prat.

El Pla General Estructural d'Alcoi - el PGE- està ara en període d'exposició pública, a l'abast de tots els alcoians, perquè sàpiguen quin és el concepte de ciutat que es vol a llarg termini. Des de l'Ajuntament volen animar els alcoians a conéixer el pla, però també saben que es necessita certa formació en arquitectura, urbanisme o disseny. És per això que inicien una sèrie de conferències, obertes a tot el públic, tan professionals com no, on parlar amplament d'urbanisme.

El regidor de territori, Manolo Gomicia, explica que el cicle de conferències "té un vessant tècnic, evidentment, però tampoc té una voluntat massa tècnica. Ens agradaria que pogueren vindre la majoria d'alcoians perquè necessitem que el que no coneix massa el tema de la rehabilitacuió, el tema de la creativitat o el tema de l'urbanisme, puga ensenyar-se en aquest procés educatiu".

Les conferències esta organitzades per l'arquitecte alcoià Héctor Payá, afincat en Catalunya. També compten amb la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes d'Alacant. Seran quatre conferències que parlaran de creativitat, ordenació del territori, renovació urbana i rehabilitació edificatòria.

La primera d'elles tindrà lloc divendres 23 de setembre, a les 19,30 hores a l'Àgora d'Alcoi. Serà a càrrec d'Héctor Payá, Carles Sánchez i Jaume Prat. Héctor Payá explica que "parlarem del procés creatiu, ja que en urbanisme tot parteix d'una idea". En acabar la conferència s'inaugurarà, també a l'Àgora, una exposició sobre el procés creatiu de tres projectes concrets.

El cicle de conferències continuarà fins a principis de novembre, és a dir, el mateix temps que estarà el PGE en exposició pública.