El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Conflicte a Alfafara per la urbanització d'un polígon de 75.000 metres quadrats

L'Ajuntament assegura que el terreny és industrial segons el PGOU del 2003, i que el municipi necessita atraure indústria. La Plataforma Veïnal Aturem l'S3 considera l'espai desproporcionat, i massa a prop de la Serra de Mariola. 

L'Ajuntament d'Alfafara ha iniciat els tràmits per a regular la zona industrial del municipi, i s'ha trobat amb l'oposició d'un grup de veïns que consideren el polígon desmesurat i massa a prop del parc natural. 

Veïns d'Alfafara s'han organitzat en la Plataforma Veïnal Aturem l'S3, en contra del polígon projectat al poble, de 75.000 metres quadrats, en els terrenys al costat del cementeri. Asseguren que no han tingut accés a la informació, i que han acudit al síndic de Greuges qui ha recomanat a l'Ajuntament que faça públics tots els tràmits. També dubten de la necessitat d'un polígon d'eixes dimensions a Alfafara, i critiquen que estiga tan a prop del parc natural de la Mariola.

Per la seua banda, l'alcalde Toni Cloquell assegura que la zona és industrial des de l'aprovació del Pla General d'Ordenació Urbana del 2003, i que ara estan tramitant la regularització de la zona, on ja hi ha construïdes tres naus. Cloquell defensa el polígon perquè assegura que tan sols 5 veïns del poble viuen de l'agricultura i necessiten altres fonts d'ocupació, i acusa la plataforma de tindre interessos personals.

Tant des de la Plataforma com des de l'Ajuntament critiquen la falta d'iniciativa de l'altre per a reunir-se i arribar a enteniments.