El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Conflicte al plenari d'Alcoi amb l'abandonament del PP de la sessió

Moment en què el portaveu del PP Quique Ruiz abandona el seu seient.

Ací es pot consultar el plenari sencer. Les preguntes que han iniciat la polèmica s'inicien al punt -2.32, amb l'abandonament del PP en el -2:25. Al final del vídeo, les declaracions de l'alcalde al respecte.
 

La regidora socialista Vanessa Moltó diu que els populars "han persuadit" els guanyadors del concurs Viure al Centre perquè "faça declaracions que puguen utilitzar en contra del govern". Una acusació que el portaveu popular Quique Ruiz considera "una vergonya" i ha provocat l'abandonament dels regidors populars de la sessió. L'alcalde considera que estava tot preparat.

El plenari d'aquest 7 de maig a l'Ajuntament d'Alcoi ha estat tumultuós després que els populars hagen abandonat la sessió. L'inici de la discussió ha vingut per unes preguntes del PP sobre el concurs Viure al Centre, eixe en el que dos parelles visqueren a la Bandeja durant un temps, i una d'elles va guanyar el lloguer d'un pis durant un any. Doncs bé, la parella guanyadora ha mostrat queixes sobre viure al centre en xarxes socials, i el Partit Popular ha preguntat al govern si són sabedors de les queixes i perquè no intervenen per evitar mala publicitat del centre d'Alcoi.

La regidora Vanessa Moltó ha contestat dient que li sembla "indecent que es posen sobre la palestra opinions d'una persona en particular que, a més, ha rebut qualsevol classe de persuasió per part del seu grup perquè faça declaracions que puguen utilitzar en contra del govern". La segona ocasió que ha mencionat aquesta suposada persuasió per part dels populars, el portaveu Quique Ruiz ha mostrat la seua molèstia i ha anunciat l'abandonament de la sessió plenària dels quatre regidors.

En acabar el plenari, abans de tancar la sessió, l'alcalde Toni Francés ha valorat negativament la decisió dels populars i considera que ha estat "premeditada i preparada". Diu que la paraula persuadir és sinònim de convéncer i no veu problema en la seua utilització. Considera també que "després de les eleccions de Madrid tots en el PP volen ser Ayuso, busquen la crispació i l'enfrontament".