El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Congrés Big Data Alcoi: el tractament de les dades en gran quantitat marcarà el futur de les ciutats i empreses

El Ministre de Ciència Pedro Duque anuncia en Alcoi que Espanya ha sol·licitat albergar un dels nous supercomputadors europeus.

L'IVAM CADA Alcoi ha sigut l'escenari del primer congrés BIG DATA, on s'ha parlat de la importància de saber recol·lectar i tractar la gran quantitat de dades que existeixen ara per ara. I és que en els últims anys s'ha viscut una revolució digital a la qual cal adaptar-se, i el primer és aprofitar tota la informació disponible.

 

En el congrés s'ha presentat l'experiència de diferents empreses que treballen amb grans quantitats de dades, i com busquen rendibilitat d'eixes dades. Així, s'ha explicat que les geodades i els mitjans socials permeten fer prediccions de comportament en una ciutat. El Big Data també va de la mà de la intel·ligència artificial, que ens pot ajudar a traure conclusions d'eixes dades i saber per què hi ha certs canvis de tendència.

El Ministre de Ciència Pedro Duque ha clausurat el congrés, i ha aprofitat per a anunciar que el govern ha sol·licitat albergar un dels dos nous supercomputadors europeus. També ha destacat la ciutat d'Alcoi com capdavantera amb aquest congrés o com ciutat de la Innovació. Més al vídeo.