El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Connexió ferroviària Alcoi-Villena i solucions per al barranc de la Caraita. Demandes que Compromís vol portar a Madrid

Ignasi Cadela, número 1 de Més Compromís-Més País per Alacant al Congrés (centre dreta), atenent els mitjans en la seua visita a Alcoi.

Més Compromís-Més País té previst un acte aquest dimarts 29 d'octubre amb la presència d'Íñigo Errejón, Joan Baldoví i Mónica Oltra. Serà a les 19 h en l'Aula Cultura de l'Edifici CAM.

Amb les eleccions del 10N en tombar la cantonada, els partits plantegen les demandes que volen fer visibles a Congrés dels Diputats. Una d'aquestes formacions és Més Compromís-Més País, des d'on s'advoca per una millora de les connexions a les nostres comarques, creant una línia ferroviària entre Alcoi i Villena, i solucionant les deficiències en la línia Alcoi-Xàtiva. La coalició també anuncia contactes amb el ministeri per a afrontar la problemàtica del Barranc de Caraita, en risc d'erosió des de fa més de 10 anys.

El número 1 de Més Compromís-Més País per Alacant al Congrés, Ignasi Candela, s'ha desplaçat aquest 29 d'octubre a Alcoi per a esmentar les demandes que la formació vol fer visibles a la capital de l'estat. "El finançament és una qüestió fonamental", recorda Candela, un finançament que a les nostres comarques volen que es manifeste en una millora dels transports. Les seues propostes en el marc del desitjat corredor Mediterrani contemplen la creació d'una línia ferroviària entre Alcoi i Villena, que permeta a la capital de l'Alcoià connectar amb Alacant per tren. Candela no oblida altres "clàssiques" reivindicacions, com ara una millora en la línia Alcoi-Xàtiva, així com l'accés directe des de l'autovia a l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi.

Els despreniments que venen patint-se d'un temps ençà al Barranc de Caraina, i que afecten al poble de Benillup, és un altre dels temes que la formació vol abordar en Madrid. Candela emplaça a la Diputació, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i a la Generalitat a buscar solucions, i anticipa contactes amb el Ministeri per evitar que el barranc continue "comprometent la integritat del poble".

En aquest sentit, el senador de Compromís, Carles Mulet, ha visitat recentment el municipi de Benillup i s’ha reunit amb el seu alcalde, Javier Navarro, i veïns del poble, per conèixer de primera la situació que està provocant la desaparició progressiva dels terrenys que separen el nucli urbà del barranc de Caraita.

Suport per a Rodes

"No podem abordar una transició cap a una economia verda sense finançament", ha recordat Ignasi Candela en referència a l'històric infrafinançament que pateix el País Valencià. Per a Més Compromís-Més País aquesta major inversió s'hauria de notar en projectes com el parc industrial de Rodes, "element clau en el futur econòmic d'Alcoi", tal com recorda el líder de la formació a escala local, Màrius Ivorra. Així doncs, la formació sol·licita un major suport econòmic amb què convertir l'illa de Rodes en l'epicentre d'un entramat tecnològic i de dinamització més ambiciós.