El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Consells davant el temporal de vent que pot vindre

Reunió del dispositiu d'emergències municipal davant l'alerta de tempestes
El Dispositiu d'Emergències de l'Ajuntament d'Alcoi ha fet una reunió prèvia per coordinar possibles intervencions

Eviteu llocs amb arbres, tanques publicitàries o edificis vells, tot i que si no és necessari, és millor no eixir de casa. Són alguns dels consells del 112 que l'Ajuntament d'Alcoi fa arribar davant les previsions. També s'ha reunit l'equip d'emergències del consistori per a coordinar el dispositiu en cas de ser necessari actuar.

Com els ha avançat Aramultimèdia, les previsions dels pròxims dies preveuen pluges intenses i fins i tot neu en algun punt. Unes tempestes que aniran acompanyades previsiblement de forts vents del nord-oest que poden superar els 70 quilòmetres per hora.

Davant aquesta situació, des del consistori alcoià han difós una imatge amb les recomanacions del 112, el servei d'emergències de la Generalitat, per a saber com actuar davant una tempesta de vent. Ací a la dreta pots consultar-la completa, però les principals recomanacions són no eixir de casa si no és necessari, evitar parcs, zones amb arbrat, murs i tanques publicitàries, i cases velles o en mal estat. També cal allunyar-se dels pals de llum i torres d'alta tensió.

Des del consistori també expliquen que s'ha coordinat l'equip d'emergències per a estar preparats davant l'avís meteorològic. El regidor de seguretat Raül Llopis diu que "les previsions cada vegada són més fiables, encara que també poden canviar. Activem aquest dispositiu per estar preparats, millor si al final no es complica la situació". Així, s'han reunit membres de la Policia Local, Creu Roja, Protecció Civil, ACIF i algunes regidories com Medi Ambient o Obres. No ha transcendit les decisions preses però asseguren que s'ha coordinat l'operatiu per a estar preparats "en cas d'empitjorar aquesta previsió per dissabte o diumenge, així com altres temporals que es puguen produir a les pròximes setmanes".