El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Consens a Alcoi per a complir la Llei LGTBi a la ciutat

PSOE, Guanyar Alcoi, Ciutadans, Partit Popular, Compromís i Podem s'emplacen a desenvolupar la llei d'igualtat LGTBi aprovada en les Corts Valencianes després de les eleccions municipals del pròxim 26 de maig.

Hui, 17 de maig, se celebra el dia contra la LGTBFòbia, una data marcada en el calendari mentre continue havent-hi casos d'homofòbia en la nostra societat. És per això, que des de l'associació Diversitat Alacant i la revista sociocultural Fresneda Magazine van realitzar, dimarts passat, un debat per a aprofundir i analitzar les polítiques LGTBi que s'han realitzat i es pretenen desenvolupar la pròxima legislatura a la ciutat d’Alcoi.
El debat va transcórrer amb certa tranquil·litat entre els integrants de la taula de debat, fins i tot arribant a punts d'acord entre les diferents forces polítiques. Sanitat, Educació, seguretat, divulgació i formació de l'administració van ser alguns dels punts de trobada entre les formacions que aspiren a tindre representació municipal.

La paraula més nomenada pels membres de la taula va ser Educació, ja que per a ells la base per a conviure en un respecte vulgues a qui vulgues parteix des de l'educació. És per això que es va traçar la idea de realitzar campanyes de divulgació en els centres educatius. Una altre motiu de trobada va ser el punt de vista sanitari i la detecció ràpida de malalties de transmissió sexual, per als partits polítics s'ha avançat molt però continuen demanant més mitjans per a continuar treballant en la mateixa línia.

La ciutat d'Alcoi té prop de 60.000 habitants, i amb això ha de complir la llei aprovada per les Corts Valencianes en matèria de seguretat, ja que el text diu que tota ciutat que supere els 50.000 habitants ha de tindre una unitat de policia especialitzada en delictes homòfons. Els representants de PP, Compromís, Podemos i Ciutadans van reclamar al govern municipal en funcions i al que isca de les urnes dotació pressupostària per a formar tant a la policia local com a tota l'administració local, tal com recull la llei.

Un debat intens, amb propostes en positiu i amb molts punts de trobada, i així ho van fer saber els membres que integraven la taula. Per a la representant del PSPV-Alcoi, Aranza de GràciaAgrair als organitzadors del debat haver tingut la brillant idea de realitzar un debat sobre igualtat LGTBI. És important parlar del col·lectiu, és important parlar de la societat, perquè tots som persones i nosaltres, tots junts, fem una democràcia”.

Per a la representant de Guanyar Alcoi, Magda Arques, “Des de Guanyar Alcoi, pretenem treballar la igualtat i la diversitat des d'un punt de vista transversal. No creiem que s'haja de col·locar al col·lectiu apartat com un contenidor, perquè parlem d'igualtat”.

Per al representant de Ciutadans, Jesús Salmerón, “Parlem d'igualtat, parlem de respecte i també hem de parlar de dotació pressupostària per a complir la llei aprovada en les Corts Valencianes”.

Per al candidat a l´alcaldia del PP, Quique Ruiz, “Com a conclusió m'agradaria destacar quatre conceptes: respecte, parlar de persones, i, sobretot, llei i terminis. Tenim una llei i crec que la pròxima corporació municipal estarà a l'altura de les circumstàncies”.

Per a Alex Cerradelo, membre de Compromís, “ Crec que en el debat s'ha demostrat que som l'únic partit polític que tenim les idees clares i hem sigut els únics que hem aportat propostes per al futur govern municipal”.

Per a finalitzar, Ana Peris, de Podem, declara que “fem una valoració positiva del debat, perquè al cap i a la fi hem estat parlant de drets humans. Crec que el debat ha servit perquè cada grup polític faça les seues propostes electorals i així buscar punts de trobada entre tots”.

Un debat històric a la ciutat, perquè unim forces per a aconseguir un país i un Alcoi lliure d'Homofòbia.