El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Consens polític per a prevenir la ludopatia en Alcoi

Els grups polítics han mostrat la seua unanimitat durant el plenari d'aquest desembre en relació a la bateria de mesures presentades per Guanyar Alcoi per tal de prevenir la ludopatia. La moció plantejada per la plataforma ciutadana ha sigut inclosa en l'ordre del dia en forma de declaració institucional, el que implica que ha comptat amb el suport de la càmera abans d'arribar al plenari.

La regidora de Guanyar Alcoi Vicky Llàcer s'ha encarregat de llegir la declaració, la qual insta al govern local a prendre mesures per frenar la ludopatia. En primer lloc revisar en el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) "les possibles limitacions urbanístiques a la implantació de locals d'apostes en els voltants d'espais freqüentats per la infància, l'adolescència i la joventut, com els centres educatius, culturals o juvenils"; a més de realitzar campanyes de sensibilització (especialment entre la gent jove) per a prevenir problemes d'addiccions. L'altre dels acords implica als agents de policia local, sobre els quals s'ha "reforçar la formació específica en el coneixement de les infraccions més habituals relacionades amb el joc".

Llàcer ha al·ludit al reconeixement de la ludopatia per part de l'Organització Mundial de la Salut com un trastorn, sent inclòs en la seua Classificació Internacional de Malalties. Una realitat que segons un estudi de la Universitat Carlos III de Madrid incideix especialment entre els jóvens d'entre 18 i 24 anys. Així doncs, per a la regidora de Guanyar "totes les administracions públiques han de redoblar esforços davant el problema plantejat, amb la finalitat d'incorporar o enfortir mecanismes de protecció, especialment en el cas de les persones més vulnerables".