El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Consens polític per a traslladar la problemàtica de la pólvora al Govern Central

Segons la proposta de Ciutadans, aquesta comissió tècnica comptarà amb la participació d'associacions representatives de l'àmbit fester de Moros i Cristians, així com empreses pirotècniques.

Alcoi instarà al Govern Central a què constituïsca una comissió tècnica amb l'objectiu d'analitzar iniciatives en el marc de l'ús de pólvora negra per a les festivitats de moros i cristians. Aquest compromís ha nascut fruit d'una moció presentada per Ciutadans el passat plenari, que amb el suport de tota la corporació municipal s'ha convertit en una declaració institucional.

Segons la proposta de Ciutadans, aquesta comissió tècnica comptarà amb la participació d'associacions representatives de l'àmbit fester de Moros i Cristians, així com empreses pirotècniques. Aquesta comissió hauria de fer avanços en la "modificació de la normativa vigent en la matèria a fi de fer possible a un major nombre d'operadors l'accés a la fabricació, comercialització, magatzematge i distribució de pólvora negra", d'acord al que es pot llegir al document de la moció.

La portaveu de Cs, Rosa García, ha assegurat que "no és massa freqüent que això succeïsca. El fet d'obtenir el suport de tots significa, indubtablement, que la proposta és bona per a la nostra ciutat. I en aquest cas, a més, per a altres poblacions que es troben davant una situació similar".

Aquesta declaració institucional se suma a la campanya que ja s'està duent a terme a escala nacional per part de Ciutadans. "Es tracta de donar suport i donar força al treball que els nostres diputats han realitzat en el Congrés", ha assenyalat la portaveu de Cs Alcoi.