El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Consoles i ordinadors retro, Colsplay, música i exposicions per a celebrar el Retroweekend a Alcoi

Presentació del Retroweekend a l'Ajuntament d'Alcoi

En aquesta ocasió serà el Campus d'Alcoi de la UPV qui cedeix l'espai per la trobada de nostàlgics. Serà el 23 de març de 10 a 21 hores. Recorda portar alguna cosa per a donar a les dos entitats beneficiades: el Campament Esplai i la Protectora d'Animals.


 

12 ordinadors antics, 12 consoles retro, màquines recreatives, exposició de llibres de cinema i de manga japonés, concert de música dels 80 i 90, concursos de Cosplay i dibuix. Tot està preparat per la quarta edició del Retroweekend que enguany també arreplegarà donatius de coses útils per al Campament Esplai i la Protectora d'Animals.

És la quarta edició d'aquesta trobada que any rere any ha sumat visitants. Va començar en el Centre Cervantes Jove i l'any passat ja es va celebrar en l'Àgora, amb més de 2.000 visitants. Ara fan un pas a una sala més gran i tindrà lloc al pavelló Georgina Blanes del campus d'Alcoi de la UPV.

Serà el pròxim 23 de març i els assistents podran gaudir de més de dos dotzenes d'ordinadors i consoles retro a les quals es podrà jugar. Però a més enguany hi ha nombroses novetats, com un concurs de Cosplay, on hi haurà premis per a les persones que millor representen personatges de les pel·lícules i videojocs, però també per als que millor es claven en el paper i mostren la seua actitud.

I més novetats, com un concurs per a menors de 10 anys en el que han de dibuixar als Cazafantasmas; una història teatralitzada del joc de taula Pactum; una zona expositiva dedicada al cinema i a la cultura japonesa, i fins i tot música amb un concert de l'Harmònica Alcoiana amb música dels anys 80 i 90 "la banda sonora de la gent que va nàixer i créixer eixos anys, amb temes de la tele com Alaska, Mecano o Abba, i també de sèries com l'Equipo A, Mazinger Z o Bola del Drac", explica Óscar Gisbert, organitzador del Retroweekend.

 

 

Videojocs per Aliments


Un dels punts que fa diferent aquesta trobada de nostàlgia és el seu vessant benèfic. Enguany són dos les entitats que estaran presents al Retroweekend: el Campament Esplai i la Protectora d'Animals; i s'anima a col·laborar activament amb elles. Els assistents poden portar qualsevol cosa per a les entitats, ja que qualsevol cosa els pot ser d'utilitat: productes de neteja, gel i xampú, mantes o menjar no perible. En el cas del campament també accepten material escolar o teles per a disfresses, per exemple. I per a la protectora va bé pinso, galetes i premis per als animals o joguets.

L'entrada al Retrowekend és gratuïta però si portes alguna donació per a qualsevol de les dos entitats, rebràs una participació per als sortejos que es faran al llarg del dia. També s'ofereix la possibilitat de pagar 1 euro per a col·laborar i participar en els sortejos.