El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Consolidant el turisme de les comarques davant el futur Brexit

Missió empresarial a Londres / Cambra de Comerç

El president de la Cambra de Comerç d'Alcoi participa en la missió empresarial a Londres per a pal·liar els possibles efectes el Brexit. Pablo de Gracia assegura que és una trobada interessant tenint en compte que hi ha "un emergent sector turístic de l'interior de la província d'Alacant que atrau molts turistes de les illes".

Les Cambres de Comerç Valencianes, entre elles la d'Alcoi, amb el president de la Generalitat Ximo Puig i el Director General de Turisme Eric Campos, han viatjat a Londres per a presentar, davant operadors turístics i mitjans de comunicació, l'oferta turística de la Comunitat Valenciana. I és que en l'últim any, i malgrat la incertesa del Brexit, més de 3 milions de turistes britànics vingueren fins a la Comunitat Valenciana. Suposa el 31 per cent dels turistes internacionals que arriben. I hi ha més de 1.800 pimes de valencians instal·lades en les illes britàniques, "els interessos d'ambdós països són comuns, per tant", expliquen des de la Cambra de Comerç.

Pablo de Gracia considera molt important mantindre les relacions amb el Regne Unit, i qualifica el viatge de "molt interessant" no sols per al conjunt de la comunitat sinó també "per a les empreses d'Alcoi i comarca amb interessos en el Regne Unit. No podem obviar que comptem amb nu emergent sector turístic de l'interior de la província d'Alacant que atrau molts turistes de les illes".

El viatge també ha servit per a fer diferents reunions amb empreses i entitats financeres, per tal d'incentivar el contacte i consolidar les relacions comercials entre la Comunitat Valenciana i el Regne Unit, en un possible escenari post-Brexit. Perquè parlem de turisme, però des de la Generalitat també volen que la possible eixida del Regne Unit de la Unió Europea afecte el menys possible a les exportacions valencianes.