El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Constituïda la Diputació amb Javier Sendra i Toni Francés com a diputats comarcals

Un moment del discurs de Tonni Francés en el ple de constitució de la Diputació Provincial

El PP torna a dirigir la institució provincial. El president Carlos Mazón del PP ha aconseguit 16 vots, Toni Francés pel PSOE 14, i Gerard Fullana de Compromís, 1.
 

Toni Francés, des de l'oposició, ha reclamat "un important canvi i reestructuració per evitar duplicitats i optimitzar els recursos públics".

Carlos Mazón, del Partit Popular, ja és president de la Diputació Provincial, amb 16 vots, la qual cosa suposa majoria absoluta. Són els 14 vots dels diputats populars i 2 dels de Ciutadans. El candidat socialista, l'alcoià Toni Francés, ha aconseguit 14 vots, i el candidat de Compromís, Gerard Fullana, 1. Així, queda configurada la nova corporació amb Javier Sendra com a diputat popular per l'Alcoià i el Comtat; i Toni Francés pel PSOE i a més de portaveu provincial.

Javier Sendra en el ple de constitució de la Diputació Provincial

En la seua intervenció com a portaveu, Toni Francés ha assegurat que "volem ser útils als ajuntaments i ciutadans, i si el nostre paper és fer-ho des de l'oposició, així ho farem". Però també ha reclamat un canvi necessari per a la institució, "per evitar duplicitats i optimitzar els recursos públics. Un canvi i adaptació al nou escenari institucional, polític i social. I la Diputació d'Alacant no pot perdre més temps".

En el seu primer discurs, el nou president Carlos Mazón ha oferit diàleg al govern valencià i ha demanat una reunió amb el president de la Generalitat Ximo Puig per a "fer més Comunitat". El ple de constitució de la corporació provincial ha finalitzat amb el grup de corda de l'Auditori Provincial, l'ADDA. 

Toni Francés promet el seu càrrec i arreplega l'acta de Diputat