El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Construeixen vora 65 nous nínxols en el cementeri d'Alcoi davant l'increment de víctimes per Covid-19

Construcció de nous nínxols en el Cementeri d'Alcoi / Foto d'arxiu

El cementeri disposa de capacitat suficient, però des de l'Ajuntament volen anticipar-se a un possible repunt en la xifra de morts pel Coronavirus. "No voldríem tenir una carència de nínxols d'ací a uns mesos", reconeix Martínez.

El Cementeri Municipal d'Alcoi veurà ampliada la seua capacitat amb uns 65 nous nínxols, la construcció dels quals va començar la passada setmana, coincidint amb la crisi generada pel Coronavirus. Des de l'Ajuntament apunten que no es tracta d'una mesura d'urgència, ja que disposen de més de 200 nínxols buits, recuperats en els darrers anys; però reconeixen que el repunt de morts ocasionat per la pandèmia els obliga a estar preparats.

Els treballs per a construir aquesta sèrie de nínxols van començar el dijous passat i s'espera que puguen finalitzar en un termini proper als 10 dies. Aquesta obra es trobava prevista dins dels plans d'ampliació del cementeri, els quan s'han hagut d'accelerar donada la greu crisi sanitària creada per la pandèmia. De fet, l'espai per a habilitar aquests nínxols ja estava preparat, soles faltava la disposició de les unitats de soterrament prefabricades.

El regidor d'Obres i Serveis, incideix en el fet que el Cementeri "no té una necessitat urgent de nínxols". Els més de 200 nínxols recuperats així com els blocs de nínxols que s'han construït en els darrers anys fan que el cementeri dispose de capacitat per a assegurar els soterraments que s'estan produint. No obstant això, des de l'Ajuntament volen anticipar-se a un possible repunt en la xifra de morts pel Coronavirus. "No voldríem tenir una carència de nínxols d'ací a uns mesos. Hem d'anar amb un marge molt gran per davant perquè no se'ns acaben", reconeix Martínez.

La xifra mitjana de morts en Alcoi abans de l'esclat de la pandèmia era d'entre 60 i 70 cada mes. Encara que no disposem de xifres oficials sobre la incidència de la pandèmia en Alcoi, podem aventurar que la ciutat superarà eixa xifra, solament tenint en compte els 32 morts confirmats en la residència de majors DomusVi.

Soterraments

El personal del Cementeri treballa amb un protocol d'actuació d'acord amb el qual estan obligats a guardar una distància mínima entre ells mateixos i les persones que acudeixen als soterraments. En relació amb aquests últims, soles es permet l'entrada al cementeri de tres familiars o persones afins per cada servici funerari, mantenint sempre entre elles la distància d'un a dos metres.

D'altra banda, totes les vetles estan prohibides per a limitar la propagació de la COVID-19, i s'ha posposat la celebració de cultes religiosos o cerimònies civils fúnebres fins que finalitze l'estat d'alarma. Totes aquestes són restriccions dictades des del Ministeri de Sanitat davant la situació d'excepcionalitat ocasionada per la pandèmia.