El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Continua el descens i la incidència de coronavirus a l'Alcoià i Comtat se situa en 1.057 casos per cada 100.000 habitants

Segons l'actualització de xifres oficials feta per Sanitat aquest 22 de febrer, el departament de Salut d'Alcoi compta amb un total de 38.545 casos detectats des de l'inici de la pandèmia, 1.446 en l'última quinzena. Sumem una mort i ja hem perdut 449 persones.
 

Sense sobresalts en el descens de l'onada, que continua en reducció constant. Sí que sumem una nova mort, que correspon a Onil. En les comarques hem perdut 24 persones en aquesta onada de coronavirus, una important xifra, però que hem reduït un 90 per cent respecte a l'hivern passat.

El departament de salut d'Alcoi ha sumat 268 positius aquest cap de setmana, a cada actualització uns pocs menys que en l'actualització anterior. Segons ha dit el president de la Generalitat Ximo Puig, l'índex de reproducció del virus a la Comunitat Valenciana està al voltant del 0,60, i si està per sota d'1, significa que el virus no s'estén, sinó que va en detriment. Així que mantenim la tendència esperada i desitjada per a eixir d'aquesta onada.

Per municipis, ja tenim 12 pobles nets i fora de risc, i ens queden altres 20 amb incidència. Als pobles més menuts sumen pocs casos, 2 a Beniarrés, 2 a Benilloba, i altres tres repartits entre Planes, Alfafara i Penàguila. Destacar que L'Orxa, on la setmana passada sumaren 12 casos, en aquesta actualització ja no ha sumat cap, així que també s'inicia el descens en aquest municipi.

I després ens queden els set municipis amb més de 5.000 habitants. En tot ells descendeix la incidència, tot i que la meitat estan per damunt de la mitjana del departament, que ara per ara està en 1.057 casos per cada 100.000 habitants. Curiosament, per damunt de la mitjana tenim els municipis de l'Alcoià i Comtat i per sota de la mitjana els de la Foia de Castalla. Així, les incidències, de major a menor, i sempre en proporció a 100.000 habitants, són: Cocentaina amb 1397 casos, Alcoi amb 1292 casos, Banyeres amb 1.156 casos, Muro amb 1.073 casos, Castalla amb 946 casos, Ibi amb 632 casos i finalment Onil amb 539 casos.

Pel que fa a les morts, sumen una nova pèrdua que correspon a Onil. El degoteig de morts en aquesta onada ha sigut inconstant, i des de principis de desembre fins ara hem perdut un total de 24 persones. L'hivern passat, entre desembre i febrer, vam perdre 245 persones, una diferència del 90 per cent.

L'any passat per aquestes dades ja teníem una incidència molt més reduïda, ja per sota dels 200 casos per cada 100.000 habitants. Enguany, la incidència és quatre vegades major. De fet, en els últims dos mesos i mig s'ha registrat més de la meitat de tots els casos detectats en els dos anys de pandèmia, en concret el 58 per cent.

Però, tot i tindre la major xifra de casos, ni les morts ni les hospitalitzacions són comparables a les de l'any passat, gràcies en gran mesura a la vacunació. És per açò que des de la Generalitat han decidit eliminar algunes mesures sanitàries, i ara per ara tan sols queden actives l'obligació de dur mascareta en interiors en exteriors en activitats organitzades i multitudinàries; la prohibició de fumar en les terrasses; i la necessitat de presentar el certificat COVID per a visitar residències de majors o centres socials.