El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Continua la festa del llibre de Muro aquest dilluns amb la saborosa conferència d'Àgueda Ureña sobre cuina tradicional

  • Vols saber quina és la seua recepta favorita? Clica ací

A les 20 hores en el Parc del Batà i baix la presentació de Mercé Calvo. La conferència versarà sobre l'assumpte 'Cuinar per a viure'.

Avança la Festa del Llibre de Muro en aquesta edició de 2021 i ho fa novament al Parc del Barà i amb la conferència  de la geògrafa i especialista en la recupeació de receptes popular, Àgueda Ureña.

Àgueda Ureña és natural d'Albaida i des de ben jove ha estat relacionada amb la cuina. Des de la seua joventut que organitza menjars tematics (cuina francesa, cuina balinesa, etc.) per als seus amics. A poc a poc s'ha especialitzat en l'investigació al voltant de les receptes tradicionals.

És geògrafa de formació, però ha desenvolupat la Ciència de l'Antropologia aplicada a la cuina. Des del 1997 juntament amb la seua amiga i filòloga Isabel Guerrero, s'ha dedicat a recuperer receptes amb més de 50 anys d'antigutat.

D’aquesta tasca de recuperació etnològica basada en la tradició oral i centrada territorialment en la Vall Blanca, sorgeixen dos llibres de cuina publicats l’any 1998, que tindran molt d’èxit i que hui es troben totalment esgotats.

Formada al taller del mestre pastisser Paco Torres, la seua trajectòria professional ha estat basada en la docència i en la divulgació i venda de productes i elements tecnològics, relacionats amb la gastronomia.

Àgueda Ureña escriu en el seu blog «Superbo.es», i en les xarxes socials de Facebook i Instagram amb un gran nombre de seguidors. Fruit d’aquesta experiència professional basada en les noves tecnologies aplicades a la cuina.