El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Continua la vacunació dels escolars amb normalitat després del Nadal

Vacunació a escolars / Conselleria

En el moment de la inoculació, es permet que un únic familiar entre en el centre educatiu per a acompanyar emocionalment al xiquet.

Els centres educatius valencians han iniciat aquest dijous 13 la segona etapa de la vacunació als escolars. Durant 14 dies s’administraran vacunes a 186.088 xiquets valencians, dels quals 68.332 estaran a la província d’Alacant.

La vacunació està realitzant-se en tots els centres educatius, siguen públics, privats o concertats, i en horari lectiu. Cal recordar que els equips de vacunació només poden administrar les dosis a aquells xiquets amb autorització expressa de les famílies o tutors.


En el moment de la inoculació, es permet que un únic familiar entre en el centre educatiu per a acompanyar emocionalment al xiquet. Després de la injecció, el xiquet o la xiqueta roman uns minuts en observació.

El cap del Servei de Promoció de la Salut de la Conselleria, José Antonio Lluch, ha ressaltat que "de moment la campanya s'ha anat desenvolupant sense cap problema i creiem que es continuarà desenvolupant com en la fase anterior amb èxit".

Per nivells educatius, aquesta segona etapa cobreix a l'alumnat d'infantil que haja complit 5 anys i a 1r, 2n i 3r de Primària. La Comunitat “compta ja amb dosis suficients per a ells, així com per a inocular segones dosis als menors vacunats en la primera etapa (abans de Nadal)”, segons un comunicat de la Conselleria de Sanitat. Aqueixes segones dosis, com a marca l'Estratègia Nacional de Vacunació, s'administraran a partir de febrer, és a dir, huit setmanes després de la primera per a incrementar la resposta immune.