El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Continuen els actes per recuperar la Memòria Històrica i Democràtica per part del grup de treball de Cocentaina

Continuen els actes per recuperar la Memòria Històrica i Democràtica per part del grup de treball de Cocentaina / grup de treball
S’ha commemorat el dia de la República a banda de diverses activitats més

El grup de treball de Cocentaina commemora el dia de la República i diversos actes més, per a seguir la tasca encetada per recuperar la nostra Memòria Històrica i Democràtica

Les ganes de recuperar la nostra Memòria Històrica i Democràtica, ha fet que el grup de treball de Cocentaina commemorara el passat 14 d’abril, el dia de la República i diversos actes més.

La tasca encetada per la seua recuperació va començar el passat divendres dia 13 d’abril amb l’exposició ‘El valencianisme republicà, 1837-1977’, cedida per la Fundació Josep Irla, que es podrà visitar a la Casa de la Joventut del 13 al 27 d’abril.

Aquesta exposició ret homenatge a totes les generacions de valencians que van ser protagonistes en la lluita i per això el grup de treball per la recuperació de la Memòria Històrica vol despertar la societat contestana d’eixe silenci conreat durant tantes generacions i ser justos amb els fets històrics ocorreguts.

Un dia després, el 14 d’abril coincidint amb la data de la proclamació de la Segona República a Espanya, el Grup de Treball per la Recuperació de la Memòria Històrica i Democràtica de Cocentaina va commemorar l’aniversari amb la visita a Ontinyent per conéixer, de la mà del guia i historiador local Àngel Cambra, la Ruta de la Memòria Democràtica: un recorregut per diferents indrets on es conserven restes de la guerra Civil.

El següent acte serà el pròxim dimecres 25 d’abril, a les 19.30, a la Casa de la Joventut, on es projectarà el documental 'Els fills del silenci' de la mà de la diputada de Memòria Històrica d’EU, Rosa Pérez Garijo. Aquest documental narra els testimonis de les víctimes de la repressió patida que serveix per a dir-li a la societat que el silenci que van voler imposar no va poder, ni pot, acabar amb la memòria històrica.