El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Continuen els reconeixements a l'edifici Merín de Cocentaina

Edifici Merín, ubicat a la plaça Alcalde José Reig Vilaplana. 12

L’Edifici Merín s’adscriu a la corrent anomenada racionalisme, i va ser projectat a l’any 1930 per part de l'arquitecte alcoià Vicent Valls i Gadea.

Aquesta vesprada de 18 d'octubre a les 18.30 h Cocentaina organitza un acte de reconeixement a l'edifici Merín. Aquesta mostra d'arquitectura modernista, projectada en 1930, fou recentment distingida pel Col·legi d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana.

Els actes tindran lloc a partir de les 18.30 h des de l'inici del Passeig del Comtat, i finalitzaran a la plaça alcalde Reig, on s'emplaça l'Edifici Merín. L'acte estarà amenitzat amb la participació de quasi mig centenar de membres de l'Associació Cultural Amigos del Modernismo d'Alcoi, així com l'Associació 'Cocentaina Classics', que s'unirà a l'esdeveniment exhibint vehicles d'època.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cocentaina, Iván Jover, destaca que "l'Edifici Merín, és a una construcció arquitectònica que hui en dia ja és reconeguda com a una de les més emblemàtiques que tenim al nostre País Valencià i, per tant, mereix ser posada en valor, sumant així un element més a conéixer dintre del nostre ric patrimoni".

Vos deixem amb el vídeo de l'homenatge realitzat a l'edifici a principis d'octubre per part del Col·legi d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana.