El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Continuen les concentracions dels metges del departament de salut d'Alcoi: "les carències estructurals són el resultat d’anys d’inacció”

Concentració de metges a les portes de l'Hospital Verge dels Lliris
  • Hi ha prevista una última concentració el 27 d'agost. També demanen l'ús del llaç negre com a símbol de la dolenta situació del departament.

Els hospitals perifèrics no són atractius per als professionals de la medicina. Departaments com el nostre tenen carències de personal i tecnologia que els metges asseguren que són estructurals. Demanen "creativitat i voluntat" per revertir la situació del Departament.

Els metges del departament del salut d'Alcoi es concentren per segona vegada en defensa d'una sanitat pública de qualitat a les nostres comarques. La situació al nostre departament de salut és dolenta, amb fortes "carències estructurals de personal i tecnologia", i asseguren que no és conseqüència de la pandèmia, sinó el resultat d'anys "d'inacció".

Aquest 6 d’agost les manifestacions han tingut lloc a les portes de l'Hospital Verge dels Lliris i al centre de salut de Muro.

La Plataforma de Metges en Defensa del Departamnet d’Alcoi ha finalitzat el discurs de la concentració fent un toc al gerent, màxim responsable de l’Atenció Sanitaria del Departament: “Sr. Gerent, com a ciutadà de la Comarca d’Alcoi i com metge de la nostra àrea de salut, li demanem, tal com hem fet nosaltres, que abandone el silenci i que es pose a treballar amb aquesta plataforma i en Conselleria per a millorar l’atenció de tots”.

Hi ha prevista una nova concentració el 27 d'agost, i més accions de protesta que es detallaran pròximament. De moment i, com ja van fer en la primera concentració el passat 23 de juliol, han introduït de nou l'ús del llaç negre, que es penjarà als centres de salut, i demanen a la societat que també se'l pose per a visibilitzar la situació del departament. Els sanitaris expliquen que les concentracions són apartidistes, carents d'ideologia, i també asindicals. És a dir, demanaran a partits polítics i sindicats que porten el llaç negre, però volen que la reivindicació siga dels professionals i de la societat, no de cap partit polític o sindicat.