El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Continuïtat d'un any més per al Clúster sanitari del tèxtil a Ontinyent amb 150.000 euros més

La presentació d'aquest dijous
  • Tot i la pandèmia, les iniciatives sorgides i l'activitat industrial ha fet abaixar l'atur en més d'un 3%
  • El 60% de les empreses del tèxtil sanitari són de la Vall d'Albaida

El Clúster del tèxtil sanitari de l'Ajuntament d'Ontinyent i ATEVAL funciona. Les dades ho confirmen. Activitat, jornades de reflexió i feina per a les empreses i les persones. L'atur ha abaixat un 3,15 per cent a Ontinyent i l'Ajuntament continua confiant en el projecte i l'acaba de renovar amb 150.000 euros més.

El projecte publicoprivat signat el passat any entre Ajuntament d'Ontinyent i la patronal tèxtil ATEVAL ha funcionat i ha demostrat la seua viabilitat. Va nàixer per a respondre a les necessitats de la població i de la indústria en temps de pandèmia i ha tingut resultats més positius.

Potser el més cridaner i definitiu ha estat el de les dades de l'atur, que s'han reduït en un 3,15% en 2020, tot i la Covid 19. En un any s'ha passat de 729 a 706 aturats i de 184 a 302 contractacions.

A més, l'activitat no ha cessat amb jornades de reflexió temàtiques, i sobretot en l'assessorament a les empreses en aspectes tan importants com ara el comerç en els mercats interns i externs o la consultoria en temes de seguretat i normes de qualitat. No cal oblidar que un dels entrebancs més importants que té aquest mercat tèxtil és del compliment de totes les normatives que han de complir tots els materials.
I es que del centenar d’empreses de tèxtil sanitari a la Comunitat Valenciana unes seixanta són d’Ontinyent i La Vall d’Albaida.


Més diners
Als 150.000 euros que l'Ajuntament ontinyentí va invertir en aquest clúster, cal afegir ara uns altres, que han quedat compromesos en la signatura del conveni que ha tingut lloc aquest dijous al Museu del Tèxtil i en la qual han participat Jorge Rodríguez i Pepe Serna (ATEVAL).

A banda de continuar amb les línies esmentades, sobretot d'assessorament i consultoria per a les empreses. Hi ha especial interés en consolidar a la comarca l'especialització del tèxtil sanitari. Per això, es continuarà donant suport a les empreses locals que reorienten la seua activitat cap a la producció de tèxtils sanitaris o maquinària.

Per últim, l'Ajuntament traurà una línia d'ajudes molt concreta de fins a 1.000 euros per a empreses que hagen tingut despeses en anàlisis en instituts tecnològics; despeses per al desenvolupament de nous productes destinats al mercat sanitari o de protecció personal; o costos de tramitació davant l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris per a l’obtenció de llicències.