El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Controlem contagis amb menys d'un centenar, però continuem sumant morts, 4 més

L'Hospital d'Alcoi també rebaixa la pressió, amb el 40 per cent de l'UCI ocupada.

Segons l'actualització de les xifres oficials de la Conselleria de Sanitat d'aquest 1 de desembre, el Departament de Salut d'Alcoi té un total de 2.706 casos des de l'inici de la pandèmia, 496 detectats en l'última quinzena. Sumem 4 morts, i a les nostres comarques ja hem perdut 151 persones amb coronavirus
 

Des del passat 6 de novembre que sumem morts a cada actualització. En l'últim cap de setmana s'han confirmat quatre més a Alcoi, Banyeres, Castalla i Onil. Però sembla que controlem els contagis amb 87 nous positius, la xifra més baixa en l'últim mes. Menció especial a Banyeres de Mariola on no han sumat cap cas i relaxen prou la Incidència Acumulada, tot i que continua en Risc Alt. 

És la part més dolenta, perquè sembla que comencem a calmar l'increment de casos a les comarques, però no parem de sumar morts a cada actualització. Al nostre departament de salut hem perdut des de l'inici de la pandèmia a 151 persones amb coronavirus, les últimes quatre a Alcoi, Banyeres de Mariola, Onil i Castalla.

Però els nous casos, que continuen sent molts, no són tants com en les últimes setmanes. S'han detectat 87 nous positius a totes les comarques, i no teníem menys d'un centenar des de la primera actualització de novembre, fa un mes. Reduïm, però poc, la Incidència Acumulada, la dels casos per cada 100.000 habitants, i ens quedem en 364 casos, encara molt per damunt dels 250 que marca el Risc Alt. 

Per municipis, Banyeres de Mariola, que ha patit setmanes difícils, no suma cap positiu aquest cap de setmana. Una xifra espectacular que ajuda a reduir prou la Incidència Acumulada al municipi, tot i que continua sent el municipi amb el risc més elevat. Però les mesures extraordinàries i la crida a la responsabilitat sembla que tenen resultats. Ibi també aconsegueix reduir prou la Incidència Acumulada amb tan sols 10 nous casos.

En la resta de municipis afectats també notem un lleuger descens de nous casos, però la pujada en les últimes setmanes ha sigut tan gran que no s'aconsegueix encara reduir la Incidència Acumulada. Alcoi suma 45 nous casos, Onil 12, Cocentaina 10, Castalla 5, Muro 4 i Benilloba 1.

Pel que fa als brots, Sanitat tan sols ha referit 3 a les comarques aquest cap de setmana, a Alcoi, Ibi i Onil, tots socials i amb quatre casos el més gran. Cal recordar que Alcoi ha patit un brot a la residència de majors de Mariola la Asunción del Preventori amb 1 treballadora i 9 residents afectats, tot i que Sanitat no ho ha especificat en les seues actualitzacions diàries de brots. 

I acabem amb bones xifres, perquè l'Hospital Verge dels Lliris ha reduït notablement l'ocupació. Si a mitjans de novembre l'UCI estava completa, ara està al 40 per cent. I en planta també s'ha reduït a la meitat els llits ocupats, 23 ara mateix. Xifres aconseguides per fonts pròpies. Tot i això el personal sanitari es manté alerta davant la previsió de tindre una tercera onada el pròxim més, i que tan sols es pot atallar amb la implicació personal de cadascun.