El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Controlem els nous contagis amb 81 positius en l'última actualització

Les comarques. Imatge de recurs.

Segons l'actualització de xifres oficials d'aquest 3 de novembre, el departament de salut d'Alcoi compta amb 1.385 casos detectats des de l'inici de la pandèmia, 324 dels últims 14 dies. Iniciem novembre sense sumar cap mort, però hem perdut enguany 123 persones amb coronavirus. 
 

Segona actualització sense superar el centenar de nous contagis, després del pic de 114 patit fa una setmana. Tenim brots recents a Banyeres de Mariola, Cocentaina, l'Alqueria d'Asnar i Alcoi. Muro relaxa un poc la situació amb la meitat de contagis que fa dos setmanes. 

Les nostres comarques sumem de nou una xifra important de nous contagis en l'última actualització, 81. Però son menys del centenar, i lluny dels 114 anunciats en l'actualització del 27 de setembre, el repunt més gran que ha patit el nostre departament. Pel que fa a la incidència acumulada en els últims 14 dies, continua en ascens, amb 324 casos. Açò suposa una incidència de 240 casos per cada 10.000 habitants, estem al límit del risc alt. Però aquesta xifra es preveu que es reduïsca durant la pròxima setmana si aconseguim mantenir la detecció de nous positius per sota el centenar. 

Per municipis, cal prestar atenció a Banyeres, on sumen 12 casos. Tenen 22 casos detectats en els últims 14 dies, dels quals la majoria, 20, són de l'última setmana. Aquestes xifres col·loquen el municipi en situació d'alt risc. Per contra, Ibi i Muro, on estan implantades les mesures especials, sí que han detectat menys casos que en les últimes actualitzacions: Ibi suma 10 i Muro 5. Alcoi suma 37 nous casos, menys que en l'última actualització. Onil suma 7, Cocentaina i Benilloba 3 cadascun, i Castalla i l'Alqueria d'Asnar 2 cadascun. 

En els últims 3 dies Sanitat ha confirmat 6 brots a les nostres comarques, tots d'origen social excepte un a Cocentaina, de 3 casos, i d'origen laboral. A Alcoi hi ha 7 afectats en total per dos brots, 4 a l'Alqueria per un brot, un altre a Banyeres amb 3 casos més i un a Onil amb 6 casos. 

Pel que fa a la resta de la província, el departament d'Elda continua sumant molts casos, vora 350 en l'última actualització, i Oriola més de 200. Alacant, Sant Joan, Elx i Crevillent ronden el centenar de casos nous, i es mantenen amb xifres més reduïdes Dénia, Marina Baixa i Crevillent, cap d'ells supera els 50 nous casos de coronavirus.