El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Conveni entre els sectors tèxtil i sanitaris de les Comarques Centrals per a potenciar la investigació i innovació

Imatge de recurs, facilitada per FISABIO.

L'objectiu del conveni és facilitar l'intercanvi d'informació entre els dos sectors i poder potenciar així projectes d'investigació tèxtil que cobrisquen les necessitats reals del món sanitari.

S'ha establit un compromís de col·laboració entre ATEVAL, la patronal del tèxtil, i FISABIO, la Fundació d'Investigació Sanitària Valenciana. Participen també els departaments de salut d'Alcoi i Xàtiva-Ontinyent.

FISABIO, la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana, ha firmat un conveni de col·laboració amb ATEVAL, la patronal tèxtil valenciana, per a desenvolupar projectes d'investigació i innovació, així com per a facilitar la transferència de coneixement al sector productiu. L'objectiu és promoure projectes "d'interés comú que siguen susceptibles de generar nous productes i serveis innovadors".

En el conveni col·laboren els dos departaments de Salut de les Comarques Centrals: el d'Alcoi i el de Xàtiva-Ontinyent. La idea és que hi haja una relació estreta des de l'àmbit sanitari amb l'empresarial, per tal de facilitar l'intercanvi d'informació, o contrastar realitats i poder així establir projectes i estudis. Per exemple, amb aquest conveni es podran potenciar projectes com la plataforma ESSALUD, Empreses i Sanitaris Innovant per la Salut, i que gestiona el departament de Xàtiva-Ontinyent des de fa tres anys. Margarita Llaudes, gerent del departament de salut, destaca aquestes iniciatives "en les que el personal sanitari i l'empresarial col·laboren per a millorar la seguretat i salut dels nostres pacients", i que ajuden a "aconseguir un sistema sanitari amb inquietuds de millora continua".

Des de la patronal tèxtil, la responsable de l'àrea d'innovació Salomé Beneyto, considera "fonamental" aquesta col·laboració que permetrà "donar una resposta realment efectiva a la societat mitjançant el desenvolupament de nous productes innovadors i competitius".