El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Conveni per facilitar l’emprenedoria i l’autoocupació entre l’Ajuntament de Cocentaina i Microbank

Reunió entre Microbank i l'Ajuntament de Cocentaina / Caixabank

Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de 25.000 euros.

Els emprenedors i pimes de Cocentaina ara tenen més fàcil la seua tasca gràcies a un conveni signat entre l’Ajuntament de Cocentaina i Microbank, el banc social de Caixabank. El conveni compta amb una línia de finançament d’un milió d’euros. El criteri per a atorgar els crèdits atén la confiança en la persona o l'equip que sol·licita el préstec i la viabilitat del projecte, podent accedir persones mancades de garanties i avals.

El conveni afavoreix la igualtat d’oportunitats a través d’aquesta línia de finançament que fomenta la creació d’ocupació.


L'acord entre Cocentaina i CaixaBank afavoreix la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, nous residents, persones amb discapacitat i amb especial atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat. Sobre la base d'aquest conveni, es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d'autònoms i projectes d'autoocupació amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social.

Els beneficiaris seran autònoms i microempreses amb menys de 10 treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d'euros. Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de 25.000 euros. Els projectes han de tindre un pla d'empresa i l'informe favorable de viabilitat elaborat per l'Ajuntament de Cocentaina.