El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Convocada concentració en repulsa per l'assassinat masclista a Alcoi

L'Ajuntament ha abaixat les banderes a mitja asta.

El suposat autor de la mort continua ingressat a l'Hospital en pronòstic reservat.

 

Els fets han commocionat Alcoi, entre altres per la joventut de la víctima, nascuda en el 95. 

Serà esta vesprada, dilluns 24 d'octubre, a les 19 hores, a la plaça d'Espanya. L'Ajuntament ha decretat dos dies de dol oficial. Feia quasi 3 anys que no patiem a les comarques un assassinat per violència de gènere.

Este 24 d'octubre a migdia, en les places centrals de municipis de tota Espanya, hi ha convocades concentracions de silenci en repulsa per la momrt d'una alcoiana, suposadament a mans de la seua parella. Ací a Alcoi s'ha convocat una concentració per a la vesprada, per tal de facilitar la participació de tota la ciutadania, i serà a les 19 hores a la plaça d'Espanya.

El consistori també ha decretat dos dies de dol i ha abaixat les banderes a mitja asta. "Estem consternats per aquest terrible crim, i des de l'Ajuntament volem manifestar el nostre profund dolor, mostrant la nostra rotunda condemna a la violència masclista, que no té cabuda en la nostra societat. Hem declarat dos dies de dol oficial, i fem una crida al fet que la ciutadania acudisca a la concentració que se celebrarà aquesta vesprada en senyal de repulsa i condemna, així com de suport a l'entorn de la víctima", diu l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés.

Mentrestant, a l'Hospital continua ingressat el suposat autor dels fets que, com saben, es va llançar després des del balcó d'un cinqué pis. Continua custodiat per agents de la policia, i Sanitat tan sols diu que el seu estat és reservat, però no sabem com n'és de crític.

Els fets han commocionat les comarques, on no patim massa crims mortals de violència de gènere. L'últim va ser en febrer de l'any 2019, en Planes. En este cas el presumpte autor va ser detingut i el seu juí s'ha celebrat enguany, on es va reconéixer com a autor dels fets. Encara no hi ha sentència pública d'este cas.

La víctima d'Alcoi és la dona número 35 que ha mort enguany a mans de la seua parella a Espanya. Des del 2003, quan es va començar a arreplegar dades, han sigut 1.165 víctimes.